preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti
Školska pošta

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 8. 2011.

Ukupno: 938987
Tražilica


Stručni skupovi

Dislajkaj mržnju

NE govoru mržnje na Internetu!

Red Button

 

Draga djeco, roditelji, učitelji, građani…

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

edu.hr portal

Sloboda odgoja

Hrabri telefon

e-Twinning u našoj školi

eTwinning projekt 'Our Well-being'

Naši su učenici (6a, 6b i 8a) sudjelovali u međunarodnom projektu naziva Our Well-being kojemu je cilj bio potaknuti učenike da razmišljaju o svakodnevnim stvarima koje ih čine sretnima i da razvijaju pozitivan odnos prema svojoj i tuđoj sreći. U projektu je sudjelovalo nekoliko osnovnih škola iz Srbije, Italije i Hrvatske. Tijekom projekta učenici su se upoznali na konferencijskim sastancima na kojima su govorili o sebi i predstavljali svoje radove. Njihovo se druženje proširilo i na razne dostupne društvene mreže i nastavilo nakon završetka projekta, a službeni je jezik komunikacije bio i ostao engleski.

Klikni na opširnije laugh

 


Aktivnosti su bile usmjerene na prikazivanje događaja, radnji i ljudi koji nam izazivaju osmijeh, smijeh te osjećaj sreće i zadovoljstva. Na zajedničkoj su platformi djeca mogla u svakom trenutku gledati radove učenika svoje i ostalih škola, komentirati ih i glasati za one koji su im se najviše svidjeli. Radovi  o hobijima, crtanju, sportu, glazbi, ljubimcima itd., izrađeni su na papiru, fotoaparatima ili u različitim digitalnim alatima, a završni su radovi uglavnom snimljeni kao kratki filmovi. Za završni je rad svaka škola izabrala po jednu pjesmu iz druge države (primjerice, škole iz Hrvatske birale su jednu srpsku i jednu talijansku pjesmu, škole iz Italije birale su hrvatsku i srpsku pjesmu) i osmislila način kako ju prezentirati u određenom vremenu. Naši su učenici napravili nekoliko spotova u kojima su oni bili glumci, snimatelji, redatelji, kostimografi i urednici.

Vrijednost je ovoga projekta višestruka. Učenici su u pozitivnom i poticajnom ozračju razmjenjivali mišljenja i pokazivali svoje radove, saznali su o omiljenim hobijima svojih vršnjaka i vidjeli kako neki od njih uspješno razvijaju svoje talente te ih pretvaraju u divljenja vrijedne vještine. U takvoj su atmosferi dobili i potvrdu za svoj trud i kreativnost. I to sve na engleskom jeziku! Kao najveću vrijednost projekta vidim spoznaju da je sreća svuda oko nas, nekad se za nju moramo potruditi, a nekad ju samo treba prepoznati, pustiti da se dogodi, u njoj uživati i dijeliti ju.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Lidija Šaravanja   datum: 6. 5. 2021.

 


Eko škola

Školski koordinator/ica:

Monika Pavić,

Maja Jurić-Babaja,

Renata Viviora-Rous

Godina prvog stjecanja statusa:

2004.

Trenutni status:

Zlatni status


e-Dnevnik


Sviđa ti se?


 

Vrijeme u Čepinu

Knjižnica

Katalog knjiga


Portal za škole


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • Glas Slavonije
 • Dnevnik.hr
 • RTL
 • HRT
 • Index.hr
 • 24 sata

Zanimljivi linkovi


Hlapićev portal


Sportske igre mladih


e-knjižnica


Popularni časopisi

preskoči na navigaciju