preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti
Školska pošta

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 8. 2011.

Ukupno: 807412
Tražilica


Stručni skupovi

Dislajkaj mržnju

NE govoru mržnje na Internetu!

Red Button

 

Draga djeco, roditelji, učitelji, građani…

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

edu.hr portal

Sloboda odgoja

Hrabri telefon

Škola za Afriku

ŠKOLE ZA AFRIKU

Naš projekt Škole za Afriku i dalje se nastavlja. Iz dana u dan u mislima smo s djecom koja su zbog siromaštva lišena svega onoga što spada u normalan život djeteta. Rijetka djeca idu u školu. Nedostaje im hrane, vode, odjeće, školskog pribora, učionica i školskih ustanova.

 

Detaljnije na:  http://os-vnazor-cepin.skole.hr/afrika

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 26. 3. 2012. 11:22

ŠKOLE ZA AFRIKU

Na Božićnoj priredbi o životu u Etiopiji govore „ male Etiopljanke“ (Dramska sekcija prof. M.Dobutović)       Naš projekt Škole za Afriku i dalje se nastavlja. Iz dana u dan u mislima smo s djecom koja su zbog siromaštva lišena svega onoga što spada u normalan život djeteta. Rijetka djeca idu u školu. Nedostaje im hrane, vode, odjeće, školskog pribora, učionica i školskih ustanova.

       Gledali smo filmove o djeci Afrike na satovima razrednika i naši roditelji na roditeljskim sastancima. Na našim priredbama glumili smo u igrokazima u afričkim kostimima, a za maskenbal se cijeli 3.b razred maskirao u male Afrikance, a 7.c već izrađuje čestitke za Uskrs od čije prodaje će dati prilog za Škole za Afriku. U svakom razredu na našim panoima gradimo za njih škole. Mnogi razredi su za svoje afričke prijatelje već sagradili cijele škole. Ako želite još sudjelovati u humanitarnoj akciji sigurno ćete još mnogo toga osigurati djeci Afrike.  Ali ono što je još važnije: poslat ćete im poruku da nisu sami i da su se u dalekoj Hrvatskoj neka djeca odrekla slatkiša da bi oni imali možda jedini obrok toga dana.

Do sada ste sakupili blizu 6.000,00 kn, a to je čitava mreža škola na afričkom tlu. Ponosni smo na vas što razmišljate srcem.

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 26. 3. 2012. 11:19

Projekt napreduje

Projekt naše škole pod nazivom: Škole za Afriku, uspješno se realizira. Ponosni smo što smo do sada sakupili i poslali našim malim prijateljima u Etiopiju oko 2.500 kn. Ciglice za školu koju gradimo polako se slažu. Mnogi su se odricali slatkiša i drugih svari koje vole, kako bi pomogli svojim vršnjacima u Africi. Svi ste bili nesebični, ali neki su se posebno potrudili. Prvi b razred je prikupio 397 kn i tako sagradio pola škole – čestitamo! Učenici naše područne škole iz Čepinskih Martinaca, kojih ima jedva 29-ero u cijeloj školi, sakupili su 391 kn. Nadamo se da ste na našoj Božićnoj priredbi vidjeli kratku priču dvije djevojčica iz Etiopije koju su uz pomoć profesorice Marine Dobutović uprizorile članice dramske skupine naše škole. Njihova priča je bila toliko realistična i stvarna da nas jer sve dirnula.
Budite i dalje djeca dobroga srca i pomažite djeci Afrike!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 29. 12. 2011. 15:25

Projekt "Škola za Afriku"

Projekt u kojem ćemo skupljati sredstva namijenjena obrazovanju i pomoći djeci Etiopije, jedne od najugroženijih afričkih zemalja.

Učenici naše škole su već poprilično zakoračili u prvo obrazovno razdoblje. Ovaj početni dio školske godine je mnogima donio i dobre i neke manje dobre ocjene. Stvorila su se neka nova prijateljstva, naučile neke nove stvari i sigurno krećemo prema kraju prvog polugodišta. Događa se da ponekad učenici osjećaju nezadovoljstvo školom. Bilo da je to zbog ocjena, prevelikih obaveza, dugačkih domaćih zadaća, nastavnika ili roditelja koji previše očekuju i slično, učenici u ljutnji požele jednu ludu želju; Da barem škola ne postoji! I već im sama ta pomisao vraća osmijeh na lice. I koliko god nama ta dječja želja izgledala nerealno i smiješno, u nekim krajevima svijeta ta pomisao je tužna realnost.

                Naša škola se ove godine, na veliko zadovoljstvo učenika, njihovih roditelja i svih djelatnika škole, uključila u Unicefov projekt Škole za Afriku. Unutar projekta se grade škole i osigurava obrazovanje djece u 11 afričkih zemalja: Angoli, Burkini Faso, Etiopiji, Madagaskaru, Malaviju, Maliju, Mozambiku, Nigeru, Ruandi, Južnoafričkoj Republici i Zimbabveu. Hrvatska se priključila Projektu 2008. godine i od tada do danas je prikupljeno više od 2,4 milijuna kuna pomoći za školovanje djece u Ruandi i Etiopiji. Ove školske godine sredstva su namijenjena obrazovanju djece iz Etiopije. Bitno je naglasiti da se pomoć ne odnosi isključivo na obrazovanje, već je za mnogu djecu škola mjesto na kojem dobivaju hranu, pitku vodu i zdravstvenu skrb.

                Ova humanitarna inicijativa neće pomoći samo brojnoj djeci Afrike, već će pomoći i našoj djeci pri usađivanju bitnih životnih i moralnih vrijednosti. Tijekom projekta djeca će se educirati o životu u Africi. Imat će prilike upoznati običaje, tešku svakodnevicu i oskudnost u kojoj žive njihovi vršnjaci. Svjesnost o tome da je tek geografski položaj presudan za život kakav živimo, a za koji često ne osjećamo dovoljnu zahvalnost, djelovat će na razvoj zrelosti, odgovornosti i empatije učenika. Kao takav, ovaj projekt je od neprocjenjive višestruke važnosti što su učenici već sada, na početku provođenja projekta uvelike prepoznali. S nadom da ćemo se svi, učenici, roditelji i djelatnici škole, sa što većim entuzijazmom posvetiti projektu, od srca vam zahvaljujem na spremnosti da pomognete u stvaranju boljeg i humanijeg svijeta za svu djecu!

više i na http://www.unicef.hr/show.jsp?page=148840

psihologinja M. Kasapović

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 22. 11. 2011. 12:00
 


 


Eko škola

Školski koordinator/ica:

Monika Pavić,

Maja Jurić-Babaja,

Renata Viviora-Rous

Godina prvog stjecanja statusa:

2004.

Trenutni status:

Zlatni status


e-Dnevnik


Sviđa ti se?


 

Vrijeme u Čepinu

Knjižnica

Katalog knjiga


Portal za škole


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • Glas Slavonije
 • Dnevnik.hr
 • RTL
 • HRT
 • Index.hr
 • 24 sata

Zanimljivi linkovi


Hlapićev portal


Sportske igre mladih


e-knjižnica


Popularni časopisi

preskoči na navigaciju