preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti
Školska pošta

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 8. 2011.

Ukupno: 807412
Tražilica


Stručni skupovi

Dislajkaj mržnju

NE govoru mržnje na Internetu!

Red Button

 

Draga djeco, roditelji, učitelji, građani…

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

edu.hr portal

Sloboda odgoja

Hrabri telefon

Projekti u školi

TERENSKA NASTAVA U VUČEDOL I VINKOVCE

Učenici 5-ih razreda naše škole su u sklopu nastave povijesti 17.4 2015. prisustvovali terenskoj nastavi u Vučedolu, Vukovar i Arheološkom muzeju Vinkovci.

Tom prilikom su obišli lokalitet Vučedol, gdje su uz stručno vodstvo arheologa mogli saznati sve o životu ljudi na ovom području u prapovijesti, a isto tako i dobiti informacije o radu arheologa na terenu. Nakon obilaska Vučedola, učenici su se uputili u Arheološki muzej Vinkovci gdje su ih dočekali ljubazni djelatnici muzeja. Tijekom obilaska zbirki u Muzeju, za učenike je priređena radionica koju su za njih organizirali djelatnici na kojoj su izrađivali vlastite ukrase po uzoru na Orionovu posudu za koju se smatra da je najstariji europski i indoeuropski kalendar.

U Muzeju su dobili mnoge korisne informacije o ovom području  i kontinuitetu njegova naseljavanja te tako saznali koji su rimski carevi podrijetlom iz Vinkovaca, koji su ranokršćanski sveci tu živjeli  i još mnogo toga što će im pomoći u savladavanju nastavnog gradiva iz povijesti. Nakon terenske nastave u knjižnici škole priređena je mala izložba učeničkih radova i dojmova sa terenske nastave.

Nastavnica: Blanka Polić

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 18. 5. 2015. 08:01

More je živo

U natjecanju "More je živo- edukacija djece o potrebi očuvanja i zaštite Jadranskog mora" sudjelovali su i učenici naše škole. Natjecanje je organizirano za učenike nižih i viših razreda. 
Učenici nižih razreda su se likovno izrazili na temu "Morske špilje i život u njima" i svoje radove poslali na natječaj. U natjecanju su sudjelovali učenici 3.a, 3.b i 2.b razreda, te njihove učiteljice Ana Kraštek, Jadranka Hrgović i Renata Rous Viviora. 
Učenici petih razreda sa nastavnicom Monikom Pavić pristupili su testiranju putem elektronskog sustava MoD http://mod.srce.hr/ i na taj način provjerili svoja znanja o moru.


više slika pod opširnije

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 7. 5. 2015. 11:44

Posjet Državnom arhivu Osijek

27.3.2015. Grupa povjesničara naše škole posjetila je sa svojom nastavnicom Blankom Polić, prof. povijesti Državni arhiv u Osijeku kako bi se što bolje informirala o građi arhiva i načinu rada. Tijekom tog posjeta uz stručno vodstvo gospodina Daniela Jelaša upoznali smo prostorije i dio građe koja se čuva u arhivu.

Posjet je trajao sat i pol ,a tijekom provedenog vremena u arhivu upoznali smo se s poviješću grada na Dravi i njegove okolice. Arhivski djelatnik gospodin Jelaš nam je dao neke upute kako postupiti u slučaju poplave ili požara. Pokazao nam je neke dokumente arhivske građe. Osim državnih ,mogli smo vidjeti i neke privatne dokumente poput prijepisa ocjena našeg nobelovca Lavoslava Ružičke. Saznali smo također da arhiv čuva mnoge vrijedne dokumente koji nam pomažu ukoliko želimo istražiti informacije o našim predcima. Gospodin Jelaš nam je otkrio tajnu da mnogi poznati Osječani iz javnog života dolaze u arhiv.

Također nas je upoznao s postupkom istraživanja jer nisu svi dokumenti otvoreni za javnost prema Zakonu o  zaštiti privatnih podataka. Saznali smo i to da se građa u arhivu mora u posebnim uvjetima kako bi se zaštitila od propadanja. Arhiv bi uskoro trebao dobiti adekvatnije prostore prilagođene standardima čuvanja arhivske građe. Najviše nam se svidio dio u kojem nam je gospodin Jelaš pokazao najtežu i najveću knjigu koja se sastoji od čak 1777 stranica. Zanimljiv je bio podatak da se građa arhiva mjeri u kilometrima ,a Osječki arhiv čuva 8 kilometara građe .Posjet arhivu bio je jako zanimljiv i koristan i svakako bi ga trebalo ponoviti.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 4. 5. 2015. 13:16

Zelena čistka 2015.

Učenici naše škole pridružili su se akciji Zelena čistka. Akcija se provela prema planu uređenja okoliša škole. Sudionici akcije, učitelji i učenici zajedno, rado su se odazvali. Sve je prošlo prema zamišljenom planu. 

Monika Pavić

više slika pod opširnije

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 20. 4. 2015. 12:06

Festival znanosti 2015.

Učenici viših razreda sa svojim nastavnicama Monikom Pavić, prof. biologije i Majom Jurić-Babaja, prof. informatike  su u četvrtak 23.4.2015. na MEFOS-u sudjelovali na 13. Festivalu znanosti u Osijeku. Tema ovogodišnjeg festivala je Sunce.

Naši učenici su kroz parlaonicu sa temom Sunce DA ili Ne upoznali prednosti i nedostatke sunca. Parlaonicu su vodile asistentice sa MEFOS-a.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 15. 4. 2015. 17:43

Radna akcija

KAD SE … RUKE SLOŽE !

Dana 25. ožujka 2015. g. na igralištu naše škole nije se ništa učilo, nego se primjenjivalo naučeno! U tim aktivnostima nisu sudjelovala djeca, nego su sudjelovali odrasli! Hm… radno ozračje. Miješalica, šljunak, cement… sve u svemu, nekakva buka! Raspitala sam se malo što se to u stvari događa…

Korizmeno vrijeme, odluke, ukratko, ljubav na djelu.

Znate onu „Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može.“

Vjerujem da znate čak i iz kojeg je književnog djela ta rečenica!

Ako možda ne znate, sada ćete se vjerojatno zainteresirati, pa ćete sami potražiti odgovor :)

Budući da je škola odgojna i obrazovna ustanova, svojim učenicima nastojimo približiti zašto je u životu važno zajedništvo i sloga, te ukazati na potrebu, važnost i doprinos svakog pojedinca.

Danas, na igralištu naše škole, sam se tomu osvjedočila.

Općina Čepin, Crkva Duha Svetoga i naša škola združile su snage i izgradile pješačku stazu! Ono najljepše u tome svemu je činjenica da se sve može i kada se „velike“ ruke slože!

učiteljica Ana Kraštek

 

više slika u privitku pod opširnije...

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 25. 3. 2015. 21:43

Pomrčina Sunca

Dana 20. ožujka 2015. učenici su promatrati djelomičnu pomrčinu Sunca koja u našem mjestu počela u 9 sati i 37 min, a svoj maksimum postigla u 10 sati i 45 minuta (54.5 % zamračenje). Učenici i nastavnici su za promatranje koristili potrebnu zaštitu.

 

Fotke pogledajte pod opširnije...

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 20. 3. 2015. 12:49

Eratostenov eksperiment 2015.

U sklopu ISE projekta (Carnet) zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da gotovo 50 škola iz Hrvatske, među kojima je i naša škola, sudjeluje u Eratostenovom eksperimentu 2015., koji će se održati u četvrtak,19. ožujka.

Eratostenov eksperiment je globalni je eksperiment u kojem se mjeri opseg Zemlje po meridijanu, kada sunčeve zrake padaju na ekvator pod pravim kutom, a za koji je potreban samo štap i sunčeva sjena. Tako učenici diljem svijeta, u trenutku kada je Sunce na prikladnom položaju, računaju opseg Zemlje koristeći običan štap.


 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 17. 3. 2015. 18:48

Osijek-Posjet 3.r

U sklopu programa izvanučioničke nastave, učenici trećih razreda Osnovne škole Vladimir Nazor iz Čepina s učiteljicama Anom Kraštek i Jadrankom Hrgović, posjetili su grad Osijek i njegovo uže središte. Dana 10. ožujka 2015.g. u prijepodnevnim satima, učenici su posjetili konkatedralu gdje im je župnik uputio nekoliko riječi i upoznao ih sa njezinim značajem. Središnji dio izvanučioničke nastave bio je susret sa županom dr. sc. Vladimirom Šišljagićem i obilazak Gradske vijećnice. Susret sa županom protekao je u ugodnom ozračju. Učenici su postavljali pitanja na koja je župan izravno i otvoreno odgovarao. 
 
 
Učenici su posjet završili u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek. 
 
 
Ana Kraštek
 
učiteljica razredne nastave
 
ostale slike pogledajte u fotogaleriji
  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 15. 3. 2015. 19:05

Predavanje o drogama

Gospodin Ivan Pakšićpolicijski inspektor Odjela za prevenciju Mup-a., održao je predavanje za učenike 7. i 8. razreda o drogama.

Osobiti naglasak stavljen je na nove psihoaktivne tvari koje su se pojavile u legalnoj prodaji i s kojma su mladi diljem Hrvatske počeli ekspermientirati nesvjesni njihove opasnosti.

Cilj predavanja bio je upozoriti učenike na opasnosti koje sa sobom nosi konzumiranje droga i novih psihoaktivnih sredstava, među mladima popularno nazvanih "kemija" te samim tim sprečavanje konzumiranja tih sredstava.

Predavanje je bilo interaktivno, a naši učenici pokazali su svjesnost o štetnosti ovog rizičnog ponašanja. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 9. 3. 2015. 12:52

Sat bajki u školskoj knjižnici

Nastavnica hrvatskoga jezika Jasna  Dasović je u sklopu nastavnog programa za pete razrede s učenicima 5.c i 5.d razreda obradila značenje bajke kao književne vrste u kojoj se prepliću stvarni (realni) i nestvarni (čudesni) događaji i likovi. Nakon toga su učenici sami sastavljali i ilustrirali svoje vlastite bajke.

 

 

U školskoj knjižnici su nakon toga održani nastavni sati na kojima su učenici čitali  bajke koje su sami napisali. Sve je bilo popraćeno glazbenom kulisom Beethovena, Mozarta, Vivaldija, Schuberta i drugih evropski glazbenih klasika. Pred kraj sata je svaki razred  zajednički osmislio i sastavio zajedničku bajku. Učenici  5.c razreda sastavili su bajku pod nazivom Neobična šuma, a 5.d bajku Šarenkapica.

 

 

U školskoj knjižnici je postavljena izložba učeničkih bajki tako da i drugi učenici mogu vidjeti ove radove.

 

Ostale fotke možete pogledati pod opširnije...

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 27. 2. 2015. 21:00

Dan sigurnijeg interneta 2015.

Učenici 5.razreda na Dan sigurnijeg interneta sudjelovali su na predavanju o pravilima ponašanja na internetu u prostorima MUP-a u Avenue Mall-u. Predavanje im je održao Tomislav Ramljak iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu. www.cnzd.org i Darko Ćorković iz Odjela za prevenciju MUP-a u Osijeku. Učenici su se nakon predavanja pridružili rješavanju online kviza na stranici www.boljiinternet2015.com.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 10. 2. 2015. 14:30

Očuvanje okoliša

Učenici 3.a razreda zasadili su božićno drvce u atriju škole. Kupnjom drvca s korijenom pokazali su spremnost za očuvanje okoliša i iskazali želju za uređenjem i očuvanjem okruženja u kojem borave. 

Učiteljica Ana Kraštek
  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 28. 1. 2015. 12:05

Mali filantropi

Slagalica - zaklada za razvoj lokalne zajednice provodi projekt "Mali filantropi" u sklopu kojeg se u osnovnim školama predstavljaju izložbom i predavanjima osječki filantropi koji su u prošlosti darovali građanima Osijeka brojna kulturna i graditeljska dobra.

Uz spomenuti projekt ova Zaklada organizira i akciju "Jednom kunom do knjiga u školskoj knjižnici" kako bi se i učenike potaklo na fliantropsko razmišljanje i djelovanje.

U srijedu 21. siječnja 2015. je koordinatorica zaklade Slagalica gđa Dijana Živaković održala u našoj školi predavanje na ovu temu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 25. 1. 2015. 17:50

Blagdanski duh pomaganja

Ponovno su uoči blagdana djeca naše škole sakupljala kućne potrepštine za svoje sumještane slabijeg materijalnog stanja. Skupila se do sada najveća količina hrane i higijenskih potrepština. Moglo bi to odavati dojam kako nam je lako odvojiti od onoga što nam je svakodnevno potebno za život, no to nije baš tako. Blagostanje je u nama, ne oko nas. 

Ponosni smo na svoju djecu i roditelje koji su sudjelovali i sretni smo jer nas ovakvo darivanje potrebitih uvijek obogati više nego što smo očekivali. 

Više fotografija pogledajte pod opširnije.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Šaravanja  datum: 17. 12. 2014. 18:34

Hour of code

I mi smo se uključili u Sat kodiranja. Prvi sat je održan 8.12.2014. u informatičkoj učionici. Radionicu programiranja vodila je Mateja Hržica, Microsoft Student Partner. Učenici su kroz razne gotove kodove i njihovo mijenjanje vidjeli praktičnu  upotrebu sadržaja koje rade na satu informatike kroz programiranje u SmallBasic-u. 

Drugi sat kodiranja je održan 11.12.2014. na kojem su sudjelovali učenici 6.razreda. Voditelj radionice je bio Bela Ikotić iz Poduzetničkog inkubatora BIOS iz Osijeka. Učenici su kroz igrice učili programirati kroz primjere u http://lightbot.com/hocflash.html 

primjere programiranja kroz igru možete pogledati i isprobati na http://studio.code.org/

  (http://hourofcode.com/hr)

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 8. 12. 2014. 21:21

Europski tjedan programiranja u našoj školi

I ove godine se u našoj školi obilježio Europski tjedan programiranja.

21.listopada 2014. od 12 do 14h održana je radionica za učenike 7. i 8. razreda. Na radionici su učenici naučili izraditi igicu u  programu Construct2. Radionicu je vodio Leo Tot - Microsoft Student Partner.

Materijali sa radionice će biti objavljeni ovdje.

Link za skidanje programa Construct2- download

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 22. 10. 2014. 11:49

Europski dan borbe protiv trgovanja ljudima

Povodom obilježavanja Europskog dana za suzbijanje trgovanja ljudima, u Informativnom centru Ministarstva unutarnjih poslova u Avenue Mallu u Osijeku, održana su predavanja za učenike naše škole. Predavanja su priredili i prezentirali ih predstavnici osječkog MUP-a i Gradskog ogranka Crvenog križa.

Učenici su čuli vrlo korisne informacije koje im mogu pomoći da izbjegnu opasne situacije u kojima se mogu naći. Pogledali su i kratak edukativni film, razgledali zanimljiv izložbeni prostor MUP-a, a dobili su i različite edukativne brošure. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 20. 10. 2014. 11:13

Akcija Tiska "Djeluj zeleno"

Krajem prošle školske godine sudjelovali smo u akciji Tiska "Djeluj zeleno". Tijekom mjesec dana skupljali smo stari papir (letke, časopise i novine). Za vrijednost sakupljenog papira mogli smo izabrati nešto od informatičke opreme (slušalice za informatičku učionicu) . Osim opreme koju smo dobili, osvojili smo i poklon paket u vrijednosti 5000kn (lopte, knjige za lektiru...)  kao škola koja je sakupila najviše papira u akciji. U akciji su se posebno istakli učenici 8.c (Tomislav Ralbovski, Bojan Vranješević i Mario Đuričić).

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 15. 10. 2014. 17:21

Festival znanosti 2014.

10. travnja 2014. naši učenici su posjetili Festival znanosti na Medicinskom fakultetu. Ove godine tema festivala je VAL.

Tamo su sudjelovali na radionicama:

- Udahni, izdahni

- Upoznajte i mikroskopirajte bakteriju koja se valovito kreće

- Vidim val, čujem val

 

Evo i ekipe sa Festivala:

slike sa festivala pod opširnije...

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 10. 4. 2014. 12:32

Naša dobra djela

Tijekom korizme učenici i učitelji naše škole po drugi su puta sudjelovali u prikupljanju pomoći obiteljima koji žive u težim materijalnim uvjetima. Skupljala se hrana, sredstva za higijenu, školski pribor... Dvanaest paketa koje smo prikupili danas smo odnijeli obiteljima koje su naši učenici predložili. Osmijeh na njihovu licu kao i osmjesi na licima naših mladih dostavljača govore kako je ovo početak jedne lijepe tradicije. 

A o nama piše i dobro posjećena web stranica Vjera i Djela koja se bavi duhovnim i vjerskim temama, a uređuje ju jedna naša mama. Što kažu pogledajte ovdje: http://www.vjeraidjela.com/humanitarna-akcija-u-os-vladimira-nazora-cepin/

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Šaravanja  datum: 9. 4. 2014. 18:46

Debata putem videokonferencije

U srijedu 26. veljače održana je debata putem videokonferencije. U debati su sudjelovali učenici naše škole- OŠ Vladimir Nazor iz Čepina i OŠ Šećerana iz Šećerane. Odradili smo dvije debate. Prva debata je imala temu iz biologije Ovisnosti-legalizacija marihuane, a druga debata je bila na temu iz informatike Društvene mreže spajaju/razdvajaju ljude. 

Debatu su organizirale nastavnice biologije i informatike iz obje škole: Monika Pavić, prof. biologije i kemije, Maja Jurić-Babaja, prof. matematike i informatike (OŠ Vladimir Nazor, Čepin) i Brankica Murk, prof. biologije i kemije, Gordana Pek, prof. PTO (OŠ Šećerana.

Učenici su bili jako zadovoljni ovakvim načinom spajanja koji koristi njima bliske tehnologije i načine komuniciranja. U početku su bili malo suzdržani ali nako prve treme oslobodili su se i odlično odradili debatu sa obje strane. U pojedinim trenutcima smo imali osjećaj kao da se nalazimo u istoj prostoriji, a ne udaljeni 50-tak km. 

Zaključak sa obje strane je bio da se ovakva udaljena suradnja treba nastaviti sa nekim novim idejama i temama.

Više slika pogledajte ovdje

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 27. 2. 2014. 08:47

Dan sigurnijeg Interneta 2014.

U našoj je školi u ponedjeljak, 10. veljače 2014. i 13.veljače 2014. održano predavanje pod nazivom: Dan sigurnijeg Interneta 2014. - kviz znanja o sigurnom korištenju Interneta. Predavanje je održao Darko Ćorković, djelatnik MUP-a iz Odsjeka prevencije.

Cilj predavanja bio je podići razinu svijesti o sigurnijem i odgovornijem korištenju interneta, o opasnostima korištenja raznih društvenih mreža te njihovim posljedicama i kaznama.

Predavanje su slušali učenici 7. i 8. razreda u ponedjeljak, dok su u četvrtak predavanje slušali učenici 5. i 6. razreda sa svojim razrednicima.

Isto tako, naši učenici su sudjelovali i u kvizu sigurnijeg interneta koji se održao u organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu djecu te partnera iz Bosne i Hercegovine.

Vjerujemo da su čuli i naučili mnoštvo korisnih informacija!

Više na: http://boljiinternet.com/

slike pogledajte u fotogaleriji

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 18. 2. 2014. 11:56

Dan sigurnijeg interneta 2014.

Predavanja sigurnost na internetu

MUP HR Odjel za prevenciju

8.r  Ponedjeljak 6.sat(12.20-13.05)  (pod satom razrednika)

7.r  Ponedjeljak 0.sat (13.05-13.50) (doći na 0.sat)

6.r  Četvrtak 6.sat (12.20-13.05)

5.r  Četvrtak 0.sat (13.10-13.50) doći na 0.sat

Dolazak učenika obavezan!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 6. 2. 2014. 18:52

ISE projekt CARNet-a

Priključili smo se ISE (Inspiring Science Education) projektu, europskom projektu CARNet-a. Naša škola je jedna od 11 škola u Hrvatskoj koje su se uključile u projekt. U projekt su uključeni i predstavnici 7 znanstveno-istraživačkih ustanova

Projekt je zamišljen kao popularizacija znanosti među učenicima kroz upotrebu raznih digitalnih materijala u nastavi. Mi već sada koristimo razne digitalne materijale, a kroz ovaj projekt ćemo dobiti pristup digitalnim materijalima svih država u projektu, te steći nova saznanja i ideje kroz razmjenu iskustava sa nastavnicima iz svih škola u projektu.

Više o prvoj radionici  te samom projektu možete pročitati na CARNet-ovoj stranici.

 http://www.carnet.hr/ise

te na službenim stranicama projekta 

http://inspiring-science-education.eu/

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 13. 12. 2013. 20:23

Božić dolazi...

Hol naše škole uljepšava bor okićen salon bombonima. Salon bombone, koji su razveseljavali naše roditelje, bake i djedove te generacije prije njih, izrađivale su vrijedne učiteljice s još vrjednijom djecom.

Pozvani ste svi doći i pogledati školski hol, ali i pogledati prezentaciju u kojoj je slikama prikazan proces pravljenja salon bombona. Tko zna, možda i Vaši borovi ove godine budu ukrašeni salon bombonima!

Prezentacija pravljenja salon bombona

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 11. 12. 2013. 09:28

Europski tjedan programiranja i u našoj školi

https://www.facebook.com/CodeWeekHr

 

U petak, 29.11.2013 i naša škola se uključila u projekt "Europski tjedan programiranja", koji za cilj ima približavanje čari programiranja svima, a pogotovo djeci i mladima kako bi stekli vještine potrebne za kreativno izražavanje i ostvarivanje svojih poslovnih ideja u digitalnom dobu.

 

Ugostili smo dvoje studenata sa Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku, Mateu Hržícu i Dinka Jakovljevića, koji su inače i Microsoft Student Partners. Gosti su nam na svom primjeru objasnili što znači biti dobar učenik u osnovnoj i srednjoj školi, te kako postati Microsoft Student Partners. Dinko nam je pripremio jednu radionicu na kojoj smo vidjeli primjer koda izrađenog u Small Basicu te vezu između HTML koda i CSS-a.

Radionici su prisustvovali učenici 7. i 8. razreda koji su se ovih godina pokazali kao najbolji u programiranju!

Još jednom hvala našim gostima!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 2. 12. 2013. 07:31

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine

Pod opširnije možete pogledati sve online plakate koje su napravili učenici 7.r na informatici povodom obilježavanja Dana Vukovara. Ovo je jedan od primjera:

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 18. 11. 2013. 12:09

Susret naših učenika i Putujućeg kazališta

 

Knjižnica Centra za kulturu Čepin u suradnji s Putujućim kazalištem organizirala je u općinskoj vijećnici 04.studenoga radionicu za učenike dramske grupe.  Glumica iz ovog kazališta Zorica Petnjarić-Kalić prvo je upoznala učenike s procesom  nastajanja kazališne predstave, a zatim ih je animirala, uz pomoć prelijepih lutaka, za izvođenje kratkih igrokaza.

Učenici su na zabavan način naučili nešto novo te pokazali izuzetnu maštovitost i kreativnost u izvođenju igrokaza.

Fotke pod opširnije...

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 5. 11. 2013. 16:46

Obavijest za učenike -matematika

Na web stranici

 www.homelearningmath.com/zadaci.hr 

možete besplatno rješavati zadatke iz matematike za osnovnu školu. Zadaci se koriste za utvrđivanje znanja, a web stranica sama provjeri ispravnost rješenja.
 
Možete rješavati zadatke od 1. do 8. razreda osnovne škole, koji su pripremljeni po nastavnom planu i programu za osnovnu školu.

Korištenje web stranice je besplatno

Možete ih posjetiti i na Facebooku:
https://www.facebook.com/zadaci.hr


 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 5. 11. 2013. 11:58

Posvojili smo marmozeta :)

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 29. 10. 2013. 16:17

Izložba Žene u ruralnom razvoju Republike Hrvatske

U holu naše škole imamo priliku vidjeti izložbu Žene u ruralnom razvoju Republike Hrvatske koja je obišla brojne gradove Hrvatske i Jugoistočne Europe. Inicijator izložbe je Regionalni ured za jednakost spolova, a potporu je dala Europska unija. Izložbi fotografija cilj je približiti sugrađanima/kama doprinos i ulogu žena u ruralnim područjima te promovirati osnovanu mrežu žena u ruralnom razvoju u RH. Fotografije prikazuju motive vezane uz žene i aspekte života žena u ruralnom području, žene od najmlađe do najstarije dobi, njihov svakodnevni život, dnevne obveze i običaje. Od 290 pristiglih fotografija, dodijeljene su nagrade za tri fotografije od kojih je žiri proglasio najboljom Bog neka čuva Žuću.

pobjednička fotografija

S obzirom na to da često zaboravljamo na doprinos žena u razvoju društva, ovakva izložba nam služi kao podsjetnik na ključnu ulogu žene u očuvanju tradicije i kulturne baštine.

Prošećite holom škole, pozovite svoje roditelje, bake i djedove i uživajte u ovoj nesvakidašnjoj školskoj izložbi.

više slika pod opširnije....

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 24. 9. 2013. 12:55

PROJEKT DESET DANA BEZ EKRANA PRIVEDEN KRAJU

Došla je i ta srijeda, 5. lipnja 2013.- zadnji od deset dana tijekom kojih su učenici i njihovi roditelji selektivno koristili medije. Tri glavna zadatka projekta bila su: 1. Smanjiti vrijeme provedeno uz ekrane kako bi se poboljšala komunikacija među učenicima i između roditelja i djece. 2. Steći adekvatnije kompetencije za razvijanje kritičkog stava prema pojedinim medijskim sadržajima. 3. Kvalitetnije osmisliti slobodno vrijeme.

više pod opširnije...

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 6. 6. 2013. 16:24

14. LITERARNO SIJELO

23. svibnja je u našoj školi održano 14. literarno sijelo na kojem su svoje radove čitali literarci : Barbara Koprivnjak, Lorena Gladić, Sara Marolin, Matea Ozanjak , Luka Galić, Tonia Krstanović, Iva Crndić, Ena Osonjački, Karla Zrno, Lucija Kadleček, Nikol Marošević, David Zrno, Monika Dugandžić,Laura Babić, Gabrijela Batrnek i Josipa Kuterovac.
 

Od recitatora su na Sijelu nastupili: Ana Fiala, Marijeta Grbeša, Luka Petanjak, Ines Pavošević, Marija Bradarić i Ana Zebec.

Tamburaški orkestar naše škole  odsvirao je dvije pjesme: Pjesma rastanka i Šokac.

Voditelji Literarnog sijela  bili su učenici: Lisa Krpeljević i Filip Tuzlak.

Zahvaljujemo se svima koji su nazočili ovom  predstavljanju  pjesama i sastava naših učenika.

U školskoj knjižnici će biti postavljena izložba literarnih radova i fotografija s ovoga Sijela.

 Školski knjižničar Vojna Tomin

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 29. 5. 2013. 09:42

Književni susret s književnicom Verom Zemunić

U četvrtak, 23. svibnja 2013. godine, u maloj sali održan je književni susret učenika trećih razreda s književnicom Verom Zemunić.

 

Susret je protekao u ugodnom raspoloženju. Na početku susreta nekoliko učenika je recitiralo pjesmice iz zbirki pjesama Vere Zemunić.Nakon toga književnica je u kratkim crtama opisala svoj privatni život. Uslijedio je opis stvaralaštva književnice, a učenici su mogli poslušati i neka neobjavljena književna djela. Učenici su književnici postavljali pitanja vezana uz njezino stvaralaštvo. Na kraju susreta Vera Zemunić je knjižnici poklonila dva svoja izdanja, a škola je književnici poklonila monografiju Čepina.

Učiteljice 3.a i 3.b

Zlata Hosu i Lukrecija Šarić

 

Više slika pod opširnije...

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 27. 5. 2013. 12:55

Radionica sa darovitima

Na zadnjoj radionici Rompicapi, pod nazivom META-MATE, nastavnica Lidija Šaravanja pokazala nam je kako to izgleda kada se spajaju matematika i jezik. Pretvarajući jezične podatke u brojke učenici su dobili mali uvid u širinu čudesnog svijeta matematike i koliko je on prisutan u svakom dijeliću svega nama ljudima do sada poznatog. Nad ovim zanimljivim načinom razmišljanja i mogućnostima koje on pruža, zamislila bi se i većina odraslih ljudi. Područje koje nastavnicu Lidiju, prema njenim riječima, oduševljava, tako je pronašlo put do naših učenika i vjerujem da im je otvorilo brojna pitanja. Nadamo se stoga da će radionica s ovako inspirativnim temama biti još mnogo.

još slika pod opširnije

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 22. 5. 2013. 16:20

Mogu ili učenici izdržati deset dana bez ekrana?

8. svibnja 2013. godine počela je u našoj školi provedba projekta „Zdrava Županija“ i to predavanjem na temu „Deset dana bez ekrana“.  Predavači na predavanju su bili Zlatko Miliša, profesor na Filozofskom fakultetu u Osijeku, Marijan Gubina, predsjednik Osječke lige za borbu protiv ovisnosti i  Mislav Ćurić, predsjednik Županijskog savjeta mladih OBŽ-a.

Ono što slijedi naše učenike i njihove obitelji kada otpočnemo odbrojavanje tih deset dana jest selektivno korištenje medija ograničavanjem vremena pred ekranima (računala, mobiteli, televizija) samo na edukativne sadržaje. Mobitele ćemo u skladu s tim koristiti samo za važne pozive. Djeca  će pritom voditi svojevrsni dnevnik u koji će zapisivati svoja zapažanja i dojmove tijekom dana te dodjeljivati si bodove u skladu s tim koliko su uspješni bili u izbjegavanju ekrana.

Uvjereni smo kako će odaziv djece ovom projektu biti velik i da će izbjegavanje ekrana, iako teško, donijeti njihovim obiteljima samo pozitivne posljedice. Poboljšanje komunikacije među djecom i između roditelja i djece, razvijanje kritičnog stava prema pojedinim medijskim sadržajima, kvalitetnije provođenje vremena i stvaranje predivnih uspomena su samo neke od pozitivnih promjena koje će im ovaj projekt donijeti. Poznato je da čovjek, za sve ono što je u životu vrijedno, mora uložiti veliki trud. Izbjegavati ovu široko rasprostranjenu i opće prihvaćenu ovisnost modernog doba biti će doista izazov, ali jedan od onih za koje se isplati potruditi svim srcem.

Pročitajte više u Glasu Slavonije - link na  članak

i na Osijek031 - link na  članak

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 10. 5. 2013. 09:51

Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje

Na svim kontinentima 22. travnja organiziraju se brojna događanja posvećena planeti Zemlji.  Naša škola je obilježila ovaj dan 19. travnja akcijom čišćenja školskog dvorišta i prostora oko škole. Tako smo se uključili u dio globalnog pokreta Let's do it! World Cleanup 2013 koji se u Hrvatskoj provodi u sklopu kampanje Zelena čistka- jedan dan za čisti okoliš. U blizini škole postavljena su i dva kontejnera za otpad te su se mještani Čepina pridružili kampanji čišćenjem i uređivanjem svojih okućnica.

više pod opširnije i u fotogaleriji..

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 22. 4. 2013. 17:08

SAT LEKTIRE „ULICA JORGOVANA“ U 4.b RAZREDU

U petak, 12. travnja 2013. god u našem 4. B razredu  na satu lektire je bilo nezaboravno. Obrađivala se knjiga „Ulica jorgovana“ književnice Marije Marinović, pedagoginje naše škole.

Nezaboravnim je taj sat učinilo prisustvovanje pedagoginje na satu. Nakon pročitane knjige učenici su tako mogli uživo razgovarati sa  književnicom, što je uistinu rijetka prilika. Izmjena dojmova i misli naših učenika i književnice približila je radnju  knjige svakome od prisutnih na jedan poseban i neponovljiv način. Hvala stoga književnici, učiteljici Renati Viviori Rous i učenicima 4. B razreda koji su, svatko svojim doprinosom,unijeli „Ulicu jorgovana“ još bliže svojim srcima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 12. 4. 2013. 17:26

DAN DAROVITIH UČENIKA

Škole su prilagođene djeci s prosječnim sposobnostima

U OŠ “Vladimir Nazor” u Čepinu identificirali su 14 darovitih učenika s kojima posebno rade

Ništa ne učim, a imam sve petice. Tako je svoju darovitost opisao jedan učenik Osnovne škole “Vladimir Nazor” iz Čepina.

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 21. 3. 2013. 16:00

Govorimo o mogućnostima

Nemam noge,
Ali imam osjećaje.
Ne vidim,
Ali stalno razmišljam.
Premda ne čujem,
Želim komunicirati.
Zašto ljudi smatraju da sam beskorisna, bez misli i glasa,
Kad sam jednako sposobna kao i svi drugi,
Da razmišljam o našem svijetu.

 

-Coralie Severs (14), Velika Britanija (Preuzeto iz Unicefovog projekta „Govorimo o mogućnostima“)

 

Učenici naših šestih razreda su danas imali priliku pokazati svoje znanje o Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom u sklopu projekta Govorimo o mogućnostima i to na vrlo natjecateljski način. Naime, učenici 6.a i 6.c razreda natjecali su se u kvizu protiv učenika 6.d i 6.b razreda (po deset učenika u svakoj ekipi). Voditelji kviza, Iva Tolić i Ante Šošić su uspješno nadzirali da se sve odvija po pravilima, dok su Vanesa Pandža i Matea Sušić zbrajale bodove ekipa. Ujedinjenim snagama i velikim znanjem  sa par bodova razlike pobijedila je skupina učenika 6.a i 6.c razreda. 

Pobjednicima, ali i svim ostalim učenicima (natjecateljima i onima koji su došli iz gledališta podržati svoje prijatelje) iskreno čestitam, prije svega na znanju koje su pokazali. Jer, kao što smo istaknuli na radionicama, jedino znanjem se možemo uspješno boriti za jednaka prava svima.

Dragi naši učenici, hvala vam!

Fotke pod opširnije...

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 19. 3. 2013. 16:24

Sat za planet Zemlju - Earth Hour 2013.

Sedmu godinu zaredom krajem ožujka obilježava se najveća svjetska volonterska akcija Sat za Planet Zemlju, globalno poznata kao Earth Hour koja poziva domaćinstva i tvrtke na gašenje svjetala i ostalih električnih uređaja na jedan sat radi podizanja svijesti o potrebi poduzimanja akcija oko klimatskih promjena.

Tako će se ove godine 23. ožujka u 20:30 sati na jedan sat ugasiti mnogobrojna svjetla diljem svijeta, pa i u Hrvatskoj.

Sat za planet Zemlju pokrenuli su WWF i The Sydney Morning Herald 2007. godine kada je 2,2 milijuna stanovnika Sydneya sudjelovalo gašenjem svih nepotrebnih svjetala. Slijedeći primjer Sydneyja, mnogi drugi gradovi diljem svijeta prihvatili su događaj 2008. godine kada je akcija postala globalni pokret s više od 50 milijuna sudionika u 35 zemalja svijeta.

Prošle, 2012. godine u Hrvatskoj u mraku na sat vremena bilo više od 30 gradova. U Dubrovniku su to bile Zidine i Stradun, u Splitu zvonik Sv. Duje te riva i pročelje Dioklecijanove palače, u Puli Arena, u Zadru lučica Foša, u Rijeci Trsatska gradina, u Osijeku Tvrđa, u Zagrebu Zrinjevac... Tu su još Opatija, Šibenik, Rab, Koprivnica, Varaždin, Ogulin, Vukovar i cijela Makarska rivijera.

Svi koji žele, mogu sudjelovati i osmisliti neko događanje. Zabavne ideje i tijek akcije može se pratiti na službenoj stranici Sata za planet Zemlju, kao i na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru.

Spot ovogodišnje akcije:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2UywrjnOaUE

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 19. 3. 2013. 08:50

1. sajam ideja- Ernestinovo

Učenici 7. razreda naše škole sudjelovali su 15. ožujka u OŠ Ernestinovo na 1. sajmu ideja, koji je organiziran u sklopu kampanje "Za manje otpada". Kampanja i sajam su projekt eko-škola.

Cilj ovog sajma je bio kako upotrijebiti otpad izradom uporabnih ili ukrasnih predmeta.

 Učenici su marljivo radili i izradili košare od čepova, jaja, piliće te ostale prigodne predmete za Uskrs.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 18. 3. 2013. 11:58

Održana prva radionica sa skupinom darovitih učenika

UČENICI S POSEBNIM POTREBAMA- DAROVITI UČENICI

                Kada započinjemo priču o radu s darovitim učenicima, prvo pitanje koje nam se svima postavlja jest: što je to darovitost?

više pod opširnije...

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 13. 3. 2013. 17:12

Radionica za udrugu Jak kao Jakov

Korizmeno vrijeme ove godine Čepin je obilježio zajedničkom humanitarnom akcijom dviju osnovnih škola, OŠ Vladimir Nazor i OŠ Miroslava Krleže, i misijske zajednice Župe Svetoga Duha. Ravnatelji, nastavnici, bivši učenici, roditelji i učenici udružili su se kako bi pridonijeli akciji „Uskrs u srcu“ udruge Jak kao Jakov. U Hrvatskom domu u subotu, 9. ožujka, skupilo se oko 180 djece i dvasedetak odraslih i izrađivali su se uporabni i ukrasni predmeti za Uskrs. Radionica je trajala od 9h do 12h i izradilo se puno lijepih, kvalitetnih radova – košarice, pisanice, čestitke, vjenčići i razni drugi ukrasi. Sudionici su svoj rad započeli molitvom za bolesnu djecu i zajednički duhovni boljitak koju je za ovu priliku napisala Snježana Majdandžić Gladić, a do završetka radionice su uživali u druženju i kreativnom izražavanju. Svoje će radove učenici izložiti na štandovima u Avenue Mallu i ponuditi ih posjetiteljima 15. i 16. ožujka od 14h do 20h. Nadamo se da će naša akcija razveseliti štićenike udruge i da će im prikupljeni novac barem malo pomoći. 


Da bi se akcija uspješno provela bila je potrebna i pomoć izvan škole. Najviše pomoći stiglo je iz naše Općine, tu se za nas zdušno založio Tomislav Kuna, on nam je pomogao osigurati dio materijala, grickalice i sokove za sudionike te nam je bio podrška i pomoć tijekom organizacije. Zahvalni smo i Udruzi oženjenih muškaraca na pomoći oko fizičkih poslova te DVD-u Čepin koji nam je ustupio salu. Avenue Mall nam je pomogao oko organizacije prodaje koja nas čeka sljedećeg vikenda, izradili su nam plakate, naljepnice za proizvode i osigurali osvježenje djeci koja će biti prodavači.

Ova je akcija primjer kako jedna lokalna zajednica može udružiti svoje članove oko dobroga i djelovati ne samo lokalno. Kada koračamo zajedno koraci nam postaju veći :)
 
Fotografije pogledajte u foto-galeriji.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Šaravanja  datum: 10. 3. 2013. 19:44

Maskenbal

U utorak je u našoj školi održan maskenbal nakon skraćene nastave pod maskama. Maskirani učenici su imali razne povlastice za razliku od nemaskiranih, pa su se svi, znajući da će tako biti, potrudili maskirati s barem malo mašte i truda. Nakon nastave krenula je fešta. Prvo su se predstavile skupne razredne maske koju su uz odabranu pjesmu izvele pripremljenu prigodnu točku pred žirijem, zatim pojedinci. Slijedile su razne zabavne i natjecateljske igre te na kraju proglašenje pobjednika i ples. Bilo je tu svega -   snjegovića, pekara, tipaka, bonbona, punkera, harema, Beatlesa, mačaka, odvjetnica, lutaka, vojnika, vampira, vila i raznih drugih stvorenja. Svi su se oni zajedno dobro zabavili, izludirali i na kraju počastili krafnama .

malo atmosfere....

 

i učitelji pod maskama

neki su pokušali utjecati na žiri, jesu li uspjeli, hm? ;)

više slika u fotogaleriji

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 13. 2. 2013. 09:41

Obilježavanje Dana sigurnijeg Interneta

U petak 8.veljače u Avenue Mall-u je bilo organizirano obilježavanje Dana sigurnijeg Interneta. Organizatori su bili Obiteljski centar Osijek i PU Osječko -baranjska. Teme su bile kako se zaštiti na Internetu, što smijemo raditi, a što ne, ovisnost o Internetu, zlostavljanje i  sl. Organizirane su radionice, parlaonice i predavanje. Iz naše škole su išli predstavnici svih razreda od 5.-8. r sa nastavnicima iz informatike Mislavom Katalinićem, prof. i Majom Jurić-Babaja, prof. te asistenticama Anom Mihaljević i Ivonom Leventić. Isto tako smo dogovorili daljnju suradnju sa centrom i policijom koji će doći kod nas u školu održati predavanja i ostalim učenicima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 13. 2. 2013. 08:58

Posjet BIOS-u

U četvrtak, 7. veljače, skupina učenika i nastavnika naše škole posjetila je poduzetnički inkubator BIOS u Osijeku.

Bila je to jedna od aktivnosti velikoga školskog projekta kojim se nastoje potaknuti i razviti poduzetnička znanja i vještine kod naših učenika. Pred zgradom BIOS-a dočekale su nas Ivana i Maja, ispričale nam o tome što BIOS jest, što radi, koja mu je svrha u našem društvu i koji planovi.

Naučili smo da se u inkubatorima mogu uzgajati i novi poduzetnici, da je otvaranje novih tvrtki u korist svim članovima jedne zajednice, da postoje ljudi i institucije koji pomažu početnicima te da se marljivim planiranjem i bilježenjem mogu osigurati materijalna sredstva iz različitih fondova.

Ivana i Maja su se pohvalile uspješnim sudjelovanjem u fondovima Europske Unije iz kojih su financirali postojeću zgradu BIOS-a i sada grade novu. Mi smo se pohvalili našim dosadašnjim uspjesima - nabavkom stroja za pečenje gline, stroja za otiskivinja na tkanini te organizacijom Poduzetničkog dana.

Nakon obilaska korisnika inkubatora, "stanara", Ivana nas je pozvala da posviđamo njihovu Facebook stranicu http://www.facebook.com/BIOS.Osijek?fref=ts te da im se javimo kada nam budu potrebna neka određena znanja o tome kako postati i ostati uspješan poduzetnik. 

Fotografije našega izleta pogledajte pod opširnije.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Šaravanja  datum: 12. 2. 2013. 10:02

Tableti u školi

Danas, 5.veljače 2013., naši su učitelji predmetne nastave preuzeli svoje tablete te odradili radionicu o radu na tabletima. Prije mjesec dana isto su učinili i učitelji razredne nastave, tako da sada svi učitelji u našoj školi imaju svoj tablet koji će im od rujna služiti umjesto dosadašnjega imenika i dnevnika. Od sljedeće se školske godine 2013./2014. naša škola uključuje u projekt E-dnevnik.

Posjetili su nas iz Glasa Slavonije (http://www.glas-slavonije.hr/187725/3/Ako-ucenik-izostane-s-nastave-roditelju-odmah-stize-poruka) i Osječke TV (http://osjecka.com/koriste-tablet-u-nastavi/).

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 5. 2. 2013. 18:41

"Božićna kemija"

Učenici 7. razreda su imali praktičan sat vjeronauka i kemije. Pekli su božićne kolačiće i izračunavali im masene udjele.

Ta kemija, ori se školom,

Miris kolača širi se holom.

„Ona“ bi htjela, da sedmašima muku skrati,

S masenim udjelom koji ih pati.

Gle čuda, ta kemija nija tako luda,

Maseni udjeli čine čuda.

Sve smo maseno pojeli slasno,

Vjeronauk i kemiju odradili glasno.

Recept za kolačiće je pod opširnije, a sve fotke u Fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 19. 12. 2012. 16:44

Dobro je činiti dobro! :)

Danas, na putu u školu, pošteni pronalaznik, a radi se o Filipu Tuzlaku, učeniku 7.d razreda naše škole, pronašao je na podu autobusa novčanik pun novaca. Predao ga je vozaču autobusa kako bi se utvrdilo kome novčanik pripada i vratilo vlasniku.

Nedavno je nekolicina učenika osmih razreda u školi pronašla novčanik jedne učenice, koji su isto tako pošteno vratili.

Ovakvo postupanje očekujemo od svih naših učenika te se ovim primjerima izuzetno ponosimo! :)

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 13. 12. 2012. 11:51

Radionica na temu Domovinski rat, 9.11.2012. , OŠ „Ernestinovo“

Učenici osmih razreda naše škole, Vedran Bašić, Josip Pavošević i Bojan Mitrović sudjelovali su zajedno sa nastavnicom povijesti Blankom Polić   9.11.2012. na radionici koju je organizirala nastavnica povijesti OŠ „Ernestinovo“, Natalija Kuić-Bulić zajedno sa svojim učenicima. Na radionici su sudjelovali i učenici gosti iz OŠ „Višnjevac“ sa svojim nastavnikom  Hrvojem Kneževićem  kao i OŠ“ Antunovac“. Radionica se sastojala od  nekoliko dijelova koje su organizirali svaki od  navedenih nastavnika.

Nakon kratke prezentacije i upoznavanja škola, pristupilo se rješavanju zadataka koje je pripremila nastavnica škole domaćina. Učenici su dobili radne liste i upute o rješavanju zadataka koji su bili popraćeni prigodnim zemljovidima koje je izradio nastavnik OŠ „Višnjevac“.

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 7. 12. 2012. 12:57

Posjet čepinskim knjižnicama

Prije nekoliko dana učenici-čitatelji naše škole, dakle oni koji vole knjigu i čitanje, posjetili su knjižnicu OŠ Miroslava Krleže i Knjižnicu Centra za kulturu Čepin. U knjižnici škole Miroslava Krleže našim učenicima je pripremljena  zanimljiva prezentacija o načinima čitanja u velikim europskim knjižnicama, razgovaralo se o najdražim knjigama, učenici su razgledali školu Miroslava Krleže, a posebnu pažnju naših učenika privukla su pisamca iz Sandučića povjerenja.

Nakon toga su učenici posjetili knjižnicu Centra za kulturu Čepin. Voditeljica knjižnice, gospođa Marija Čačić, upoznala je naše učenike s nedavno obnovljenim prostorom ove čepinske knjižnice te raznovrsnim knjigama koje posjeduje knjižnica. Nakon razgledanja uistinu bogatog knjižnog fonda čepinske knjižnice učenici su upisivali svoja zapažanja u knjigu dojmova.

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 28. 11. 2012. 10:05

Edukacija nastavnika-i učitelji moraju učiti :)

U četvrtak (8.11.2012.) je u našoj školi održana edukacija nastavnika kroz projekt ICT Edu. Ovo je bio 3. Modul koji su nastavnici kroz projekt slušali. Na edukaciji se ove godine prošlo kroz teme: digitalne kompetencije, napredno pretraživati Interneta, digitalni nastavni materijali, te radionica izrade digitalnih nastavnih materijala (izrada prezentacija). Iduće godine u Modulu 4 (koji je nastavak ovog modula) čekaju nas digitalni plakati, online stripovi, online provjere znanja... Edukaciju je vodila Maja Jurić-Babaja, prof., nastavnica informatike u našoj školi.

Nakon edukacije nastava sa digitalnim nastavnim materijalima će sigurno biti bliža i zanimljivija učenicima kojima je tehnologija način života.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 9. 11. 2012. 17:52

Terenska nastava - Zagreb

Učenici  5. i 7. razreda bili su 12.10.2012. na terenskoj nastavi u Zagrebu.

Naši  sedmaši  posjetili su Botanički vrt  gdje su proučili biljke i njihovo prirodno stanište.

Nakon toga 7. razredi su išli u u Tehnički muzej gdje su bili u Planetariju, rudniku, a osobito živo bilo je u Teslinoj sobi  gdje je dominirala fizika. Upoznali smo i centar grada.

5. razredi su išli u Zoološki vrt, umjesto u Tehnički muzej.

Od nastavnika išli su Neda Mur, Jasna Dasović, Nataša Periškić,Ivica Pospišil, Višnja Dorušak-Šeper, Ivana Labaj, Zdenka Vinković i Monika Pavić.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 18. 10. 2012. 11:39

Terenska nastava Lika i Gorski kotar

Učenici 6.a, 6.b i 6.c razreda bili su 14. i 15. rujna na terenskoj nastavi te obišli Liku i Gorski kotar.

Prvog dana obišli smo pećinu Grabovaču nedaleko Perušiča. Nakon toga smo, putujući uz rijeku Liku, posjetili Smiljan - rodno mjesto Nikole Tesle.

Drugi dan putovali smo u pravcu mjesta Sinac, na vrelo rijeke Gacke (Majerovo i Tonkovića Vrilo), gdje se još uvijek žito melje u vodenicama.

Na povratku smo posjetili i jezero Sabljaci, nedaleko Josipdola.

 

Ostale slike pod opširnije...

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 16. 10. 2012. 12:43

Studijsko putovanje u Zlatnu Gredu

 

Tri naše učiteljice, Ana Kraštek, Jadranka Hrgović i Lidija Šaravanja, bile su u petak, 12. listopada, na studijskom putovanju u Zlatnoj Gredi. Radionice za nastavnike osnovnih škola organizirala je udruga Zeleni Osijek kao dio aktivnosti koje se provode u sklopu programa IPA Mađarska – Hrvatska, financiranog iz sredstava Europske Unije. Zeleni Osijek provodi projekt prekogranične zaštite Srednjeg Podunavlja pod nazivom „Gdje rijeke spajaju“. Projekt se temelji na novim edukacijskim programima za osnovne škole a nastao je kao rezultat partnerstva između Zelenog Osijeka i Nacionalnog parka Dunav Drava iz Mađarske.

Učiteljice su pogledale edukativni film o hrvatsko - mađarskom dunavskom području koje je jedinstveno prirodno područje, poslušale predavanje te prošle poučnom stazom oko pustare Zlatna Greda. Više o projektu Zelenih može pročitati ovdje:

http://www.zeleni-osijek.hr/projekti/prekogranicna-zastita-srednjeg-podunavlja_9

Osim s novim znanjima, iz mjesta poput Zlatne Grede odlazi se i s novim dogodovštinama. Fotografije možete pogledati pod opširnije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Šaravanja  datum: 12. 10. 2012. 22:01

Škola u prirodi – Orahovica

Učenici 3.a i 3.b razreda sa svojim učiteljicama Zlatom Hosu i Lukrecijom Šarić su od 1. do 6.10. bili u Školi u prirodi, u Orahovici. U sklopu Škole u prirodi organizirana je i škola plivanja.

Škola u prirodi traje 24 sata dnevno i omogućava bolje upoznavanje učitelja s učenicima te samih učenika međusobno. Proveli smo zajedno prekrasnih šest  dana i puni dojmova vratili se kući.

Kako su djeca doživjela tu „avanturu“ rekli su u svojim pismenim radovima. (tekst i više slika pod opširnije)

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 12. 10. 2012. 09:41

Dani meda

Dana 5. listopada 2012.g. održana je pčelarska manifestacija „Mladi i med“ u sklopu  tradicionalne manifestacije  Dani meda u Hrvatskoj s prigodnim programom na Trgu Ante Starčevića u Osijeku.

Učenici 1.a i 1.b razreda naše škole sudjelovali su recitacijom i pjesmom i na taj način podržali proizvodnju meda i pčelare. Pčelari su osigurali i prigodne darove te ukazali na važnost upotrebe meda i drugih proizvoda na bazi meda u svakodnevnom životu.

Učiteljice Ana Kraštek i Jadranka Hrgović

 

Ostale slike pod opširnije...

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 9. 10. 2012. 13:12

Dani kruha u PŠ Čepinski Martinci

Dane kruha smo obilježili i u našoj područnoj školi u Čepinskim Martincima...Na slikama su 2. i 4. razredi sa učiteljicom Sandrom Horvat.


 

Ostale slike pod opširnije...

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 9. 10. 2012. 12:51

Čepinski suncokreti

Prošli vikend  (28.-30.9.2012.) na igralištu naše škole održavali su se 12. Čepinski suncokreti u sklopu kojih se u školi obilježavaju Dani učeničkog poduzetništva i Dani zahvalnosti za plodove zemlje – Dani kruha.

Ovu manifestaciju popratile su i mnogi lokalni mediji:

Čepin Online - petak, subota i nedjelja

Osijek online -  FOTO XII. Čepinski suncokreti

SiB - VIDEO Čepinski suncokreti

Osijek031 - Fotogalerija

Šokački portal - vijesti

Glas Slavonije - vijesti

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 1. 10. 2012. 13:32

Policajci u posjetu 1. razredima

Dana 18. rujna 2012.g. učenike prvih razreda naše škole posjetili su službenici PU osječko-baranjske u sklopu odgoja i obrazovanja u prometu. Poučili su nas kako se pješaci trebaju ponašati u prometu, te ukazali na važnost odgovornog ponašanja svih sudionika u prometu. Po završetku predavanja učenici su dobili i prigodne darove.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 18. 9. 2012. 19:28

Šestaši u Lonjskom polju

16. svibnja 2012. učenici 6. razreda bili su u parku prirode Lonjsko polje na terenskoj nastavi sa nastavnicama: Jasnom Dasović, Nedom Mur, Nathalie Aničić-Viviora i Monikom Pavić. Posjetili su Europsko selo roda Čigoć gdje su proširili svoje znanje o rodama. Brojali su rodina gnijezda, vidjeli  močvarno stanište, uživali u šumi, zabavili se i puno toga naučili.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 17. 5. 2012. 17:06

Šafranovci u Jasenovcu

Šafranovci u Jasenovcu su osmaši OŠ Vladimir Nazor, Čepin koji su izveli izvanučioničku nastavu posjetivši Spomen-područje Jasenovac. 82 učenika i 4 razrednika su razgledala uz vodstvo kustosa Ines Sogonić i Đorđa Mihovilovića vanjski teren Spomen-područja sa spomenikom Cvijet kipara Bogdana Bogdanovića i postav Memorijalnog muzeja Jasenovc, a zatim u Obrazovnom centru iznijeli rezultate svog samostalnog istraživanja u Muzeju u radionicama.

Naša škola je uključena  u Međunarodni projekt Šafran u koji se svake godine uključuju škole iz cijelog svijeta. Irska zaklada za obrazovanje o Holokaustu opskrbljuje škole lukovicama žutog šafrana koje smo posadili ujesen u znak sjećanja na 1,500.000 žrtava židovske djece i tisuće druge djece koja su umrla u Holokaustu. Žuti cvjetovi podsjećaju na žute Davidove zvijezde koje su Židovi bili prisiljeni nositi pod nacističkom vlašću. Šafran cvate otprilike u vrijeme Međunarodnog  dana sjećanja na Holokaust (27. siječnja) pa tako učenici na opipljiv način podižu svijest o opasnostima diskriminacije, predrasuda i nesnošljivosti. Nakon obrade NDH-a i logora Jasenovac posjetili smo mjesto tog bivšeg logora zločina i smrti.

Prema riječima učenika smatramo da se o ovome, kao i o svim drugim zločinima, mora više učiti, prije svega češće posjećivati mjesta zločina, kako se oni više nikada nigdje ne bi ponovili, kako bi se izbjegla patnja nedužnih ljudi. (Slavica Ćosić, nastavnica povijesti)

ostale slike u fotogaleriji...

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 14. 5. 2012. 18:43

Obnova statusa Eko škole

4. svibnja 2012. Zagreb

Hrvatsko povjerenstvo Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš - Udruga Lijepa naša obnovila je našoj školi status međunarodne Eko-škole. Za svoj dugogodišnji rad dobili smo srebrni status Eko-škole.

Svečano podizanje zelene zastave upriličit ćemo za Dan škole.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 8. 5. 2012. 11:38

Glazbena kultura iz drugog kutka

U sklopu doktorskog studija na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, mr.sc. Vesna Svalina provodi istraživanja bitnih obilježja glazbene nastave na primarnom stupnju obrazovanja.

Tim povodom pribivala je 7. svibnja 2012. godine u 3.b razredu kod dipl.učiteljice razredne nastave Renate Viviora-Rous na nastavi glazbene kulture. Satu su nazočili tamburaši iz KUD-a I.Kapistran Adamovića, koji su nam pomogli u realizaciji nastavnog sata. Satom smo prošetali od tradicionalne glazbe do klasične, uz dramatizaciju, pjesmu i ples. Tijekom sata vidjela se interakcija djece i tamburaša, te važnost glazbe u njihovom životu .
 

Sat je završio na obostrano zadovoljstvo nazočnih.


FOTKE POGLEDAJTE POD OPŠIRNIJE...

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 7. 5. 2012. 20:43

Festival znanosti

U tjednu od 23. do 28. travnja odražava se Festival znanosti. Učenici 8. razreda naše škole s nastavnicom Monikom Pavić sudjelovali su na radionicama na MEFOS-u (Medicinski fakultet u Osijeku).

Teme koje smo mi izabrali za posjetiti:

  • DNA -  ekstrakcija s etanolom iz tkiva
  • 10 šnita mozga
  • 10 organa koji život znače

Učenici su uživali u vrlo neobičnim radionica i otišli puni dojmova. :)

 

još slika pod opširnije ....

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 26. 4. 2012. 11:45

OBILJEŽEN DAN PLANETA ZEMLJE

Dan planeta Zemlje obilježava više od milijardu ljudi u svijetu.

Na 42. godišnjicu proglašenja tog međunarodnog eko-dana podsjećamo da nam je planet Zemlja jedino nam znano mjesto za život, stoga ga moramo čuvati i ostaviti u naslijeđe budućim naraštajima.

Svjedoci smo narušene ravnoteže u prirodi, onečišćenja zraka, vode i zemlje, klimatskih poremećaja, oštećenog ozonskog omotača, a upravo zbog našeg djelovanja izumiru stotine tisuća biljnih i životinjskih vrsta.

Ove godine moto obilježavanja Dana planeta Zemlje bio je "Zlatni cvijet za zeleni planet", jer je naglasak stavljen na ovogodišnju kandidaturu Grada Osijeka za prestižnu turističku nagradu Zlatni cvijet Europe.

Glavni organizator programa je Unikom d.o.o. Osijek, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i gradonačelnika Krešimira Bubala

Organizirane su dvije zanimljive, edukativne nagradne eko-igre, cvijetna alka (u kojoj su svoju umješnost pokazali učenici trećih razreda 15 osječkih osnovnih škola) i razvrstavanje otpada (u kojoj su snage odmjerili izviđači i srednjoškolci).

Kao i svake godine, dodijeljene su bogate nagrade, medalje i pehari za najuspješnije ekipe;

Pobjednici u Cvjetnoj alci:

  1. OŠ VLADIMIR NAZOR, ČEPIN
  2. OŠ AUGUST ŠENOA, OSIJEK
  3. OŠ RETFALA,OSIJEK

Uz ovakvu mladost i razvijenu ekološku svijest, ne trebamo se bojati budućnosti, zaključeno je na kraju manifestacije, a zadovoljni sudionici su se razišli uz veseli pozdrav: "Vidimo se nagodinu!"

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 20. 4. 2012. 13:26

Dan voda - 22.ožujka

Povodom Dana voda (22. ožujka) dodijeljeno nam je Priznanje za sudjelovanje u Globalnom eksperimentu povodom Međunarodne godine kemije. U Globalnom eksperimentu sudjelovalo je 43500 učenika iz 82 države na 5 kontinenata, od toga 1232 učenika iz 49 hrvatskih škola (2% od ukupnog broja sudionika u cijelom svijetu).

Priznanje su dobili učenici 8. razreda sa svojom mentoricom Monikom Pavić, prof. Oni su u sklopu eksperimenta izvršili analizu bunarske vode i usporedili ju sa vodom iz vodovoda.

    

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 22. 3. 2012. 17:53

Tjedan mozga

13.3.2012. dio učenika 8-ih razreda išao je na Tjedan mozga u Osijek. Saznali smo mnogo novih podataka o mozgu.

Prva je tema bila "Kako se riješiti stresa dok nastavnik/nastavnica otvara imenik". Shvatili smo da trebamo više učiti i tako biti sigurniji u sebe, a manje surfati po Internetu i provoditi vrijeme zabavljajući se na slične načine.

Druga tema bila je "Građa mozga i njegove funkcije". Naučili smo i proširili svoje znanje izvan udžbenika. Na Tjedan mozga nas je pratila nastavnica Monika Pavić.

Zabavili smo se i naučili stvari o mozgu i našim razmišljanjima.

više slika u fotogaleriji...

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 14. 3. 2012. 12:50

CIAK

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 2. 3. 2012. 09:02

Valentinovo 2012.

U petak su 8. razredi proslavili Valentinovo. Slike pogledajte u Foto-galeriji.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 13. 2. 2012. 13:37

"Za 1000 radosti"

Učenici i djelatnici naše škole i ove su se godine uključili u predbožićnu akciju Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti".
Svrha te akcije je prikupljanje pomoći za siromašne obitelji diljem Hrvatske. Tom prigodom je sakupljeno oko 1500 kn. Dio novca ( 760 kn) smo namijenili udruzi "Novi dan" iz Briješća. Ostatak (850kn) je uplaćeno na račun Hrvatskog Caritasa. Zahvaljujemo svima koji su svojim prilogom sudjelovali u akciji. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 23. 12. 2011. 19:15

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNE GODINE KEMIJE 2011. GODINE

Međunarodne organizacije IUPAC i UNESCO proglasile su 2011. godinu Međunarodnom godinom kemije. Stoga je Hrvatsko kemijsko društvo organiziralo izvođenje Globalnog eksperimenta u Hrvatskoj.

Osnovna je zamisao eksperimenta da putem jednostavnih pokusa ostvari osnovne ciljeve IYC2011, nauči mlade principu kemijske analize i objasni osnovne pojmove u kemiji. Uzorcima vode prikupljenim iz različitih izvora (vodovodna voda, bunari, jezera, rijeke, mora…) određuje se pH vrijednost i salinitet. Zagađeni se uzorci filtriraju i dezinficiraju. Rezultati će potom biti poslani u Globalnu bazu podataka, te će se naći na službenoj stranici Međunarodne godine kemije.


Prof. kemije Monika Pavić izvela je sa svojim učenicima kemičarima 8. razreda spomenuti eksperiment u našoj školi i tako podijelila sa svima znatiželju i ljubav prema kemiji i znanstvenom razmišljanju, želeći osvijestiti javnost da je kemija svuda oko nas.
 

više slika pod opširnije.....

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 13. 12. 2011. 12:45

Dan sjećanja na Vukovar

U ponedjeljak, 31. listopada 2011. godine u našoj smo školi obilježili Dan sjećanja na Vukovar, spomen- dan na tragediju jednog nevjerojatno hrabrog i ponosnog grada koji je svoju patnju i herojsku obranu utkao u hrvatsku slobodu i neovisnost.

            Kako bi bili upoznati sa stanjem u Vukovaru prije rata, s užasnom žrtvom koju su građani podnijeli tijekom rata, kao i sa slikom grada danas, učenici su pogledali prigodne video zapise.  Učenici predmetne nastave su uz to prisustvovali izlaganju gošće škole, novinarke koja je djelovala u ratnom Vukovaru i autorice knjige „ 91,6 MHZ- glasom protiv topova“, Alenke Mirković. ..

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 31. 10. 2011. 15:34

Dan sjećanja na Vukovar

U ponedjeljak, 31. listopada 2011.god., u školi će se obilježiti Dan sjećanja na Vukovar.

Tom prilikom ćemo se prisjetiti svih branitelja naše domovine, svih branitelja Vukovara i posebno onih koji su u borbi za nezavisnost položili najdragocjenije što su imali - svoje živote. Na će taj nenastavni radni dan učenici predmetne nastave imati priliku u holu škole pogledati prigodne video zapise i čuti predavanje novinarke koja je djelovala u ratnom Vukovaru, Alenke Mirković. Učenici razredne nastave će u maloj sali također pogledati video zapise.

Učenici 1., 3., 7. i 8. razreda u školu dolaze u 8:00 sati, a  učenici 2., 4., 5. i 6. razreda u 10:00 sati.

Učenici putnici 5.-ih i 6.-ih razreda autobuse čekaju na svojim stajalištima u 9:30 sati. Po dolasku u školu, učenici 8.-ih i 7.-ih razreda trebaju svatko za sebe iz učionica donijeti stolicu u hol škole. Učenici 5.-ih i 6.-ih razreda po završetku programa te iste stolice trebaju vratiti u učionice.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 26. 10. 2011. 12:07

HM, I NASTAVA MOŽE BITI ZANIMLJIVA!!!

     Hmm…Zagreb…Prvo što pomislite, bučan i ogroman grad. Točno, ali ne u potpunosti. Nama je pošlo za rukom otkriti i njegovo drugo lice. Istina, ulice su vrlooo bučne, pretrpane prometom i ljudima, ali mi smo posjetili njegova dva vrta, Zoološki  i Botanički i otkrili zagrebačke oaze mira.

     U srijedu, 19.listopada 2011.godine, mi, učenici sedmih razreda naše škole krenuli smo na terensku nastavu iz biologije. Ustali smo vrlo rano i već u 6 sati ujutro krenuli autobusom put Zagreba. U 11 smo sati već bili pred Botaničkim vrtom, željno iščekujući što li ćemo to tamo vidjeti. Vedar nam je i sunčan dan poslužio u razgledavanju svakojakih biljaka i zanimljivog drveća. Zanimanje je većine učenika izazvalo stablo tise, najotrovnijega drveta u Vrtu. Meni su se svidjele i lavanda i amazonski lopoč. Svi smo uživali u šetnji stazicama Vrta, a neki su od nas imali priliku zabaviti se i promatranjem vjeverica koje su svoj dom pronašle u krošnjama bezbrojnog drveća koje se u Vrtu nalazi.

Fotke su u fotogaleriji!!

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 25. 10. 2011. 13:06

Pjesnički susreti

U subotu 22. listopada u čepinskom Hrvatskom domu predstavljena je zajednička zbirka pjesama udruge Zanatlija Čepin pod naslovom „Duša moja čepinskom ravnicom luta“. Na ovom pjesničkom susretu nastupio je i naš bivši učenik, sada srednjoškolac, Ludwig Patron sa svojom pjesmom „Svom Čepinu“.

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 24. 10. 2011. 19:52

Terenska nastava 6.razreda- Jankovac

13.listopada 2011. učenici 6. razreda bili su na terenskoj nastavi na Jankovcu. S njima su bili nastavnici iz predmeta koje su obrađivali na terenskoj nastavi: Monika Pavić, Ivana Labaj (Priroda), Neda Mur (Geografija) i  Jasna Dasović (Hrvatski jezik).

Unatoč kiši učenici su puno toga naučili, vidjeli i malo se zabavili, što se sve vidi i na priloženim fotografijama.

U povratku smo posjetili crkvu Gospe Voćinske u Voćinu i Rupnicu-prvi geološki spomenik prirode u Hrvatskoj.

više slika u fotogaleriji

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 18. 10. 2011. 16:09

MLADI I MED

(pčelari naše škole sudjelovali na manifestaciji Dani meda u Osijeku)

Kako se isplati biti marljiv kao pčela dokazali su učenici naše škole koji sudjeluju u radu Pčelarske družine. Oni su, naime, imali priliku biti dijelom značajne manifestacije pod nazivom Mladi i med koja se 7.listopada 2011.godine održavala na osječkom Trgu Ante Starčevića.

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 12. 10. 2011. 16:47

ZAHVALILI SMO ZA PLODOVE ZEMLJE

          Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje ove je školske godine obilježen u petak, 30.rujna 2011.godine. Kao i prethodnih godina, cijeli se program odvijao na školskome igralištu. Program je započeo u 17 sati. Nakon himne koju je otpjevao pjevački zbor naše škole, okupljenima se obratio načelnik Općine Čepin Dražen Arnold i poželio im dobru zabavu.

          Zatim je uslijedila posveta hrane. Nakon toga učenici naše škole izveli su nekoliko točaka. Zbor je ponovno zapjevao i oduševio pjesmama Ne daj se , Slavonijo i Uzalud vam trud, svirači. Bilo je tu i recitacija i igrokaza. Osim učenika naše škole u program su sudjelovali i učenici OŠ Miroslava Krleže, a posebno je zapažen bio nastup mažoretkinja i plesača iz Plesne udruge Čepin. Ni umirovljenici se nisu držali po strani. Otpjevali su dvije pjesme, Dolinom se šetala i Jesenje lišće. Program je završio nastupom plesne skupine Shine koja je upotpunila ugođaj.

Fotke pogledajte u foto-galeriji!!

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 5. 10. 2011. 12:02

Akcija „Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija“

Crveni križ i ove godine provodi humanitarnu sabirnu akciju  pod motom:

„Pomozimo  onima kojima je pomoć najpotrebnija“. S obzirom na tešku ekonomsku situaciju, neće se prikupljati financijska sredstva putem bonova već će se prikupljati: rabljena odjeća i obuća, školski pribor i paramedicinska pomagala (invalidska kolica, hodalice, štake i sl.). Molimo da poklonjene stvari budu čiste i upotrebljive.

       Stvari će se prikupljati u našoj školi od ponedjeljka do četvrtka, (10. do 13. listopada  2011.) i vozit će se u četvrtak u18 sati vozilom Crvenog križa u Gradsko društvo Crvenog križa Osijek.

       Crveni križ poziva i dvoje učenika dobrovoljca koji bi bili koordinatori akcije u školi te da se pridruže članovima mladeži Crvenog križa u petak i subotu od 8,00 do 15,00 sati kod slaganja, sortiranja i podjele prikupljene pomoći.

       Podjela prikupljenih stvari socijalno ugroženom stanovništvu bit će organizirana u subotu od 8,00 do 15,00 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Osijek.

      Za sve informacije možete se javiti nastavnici Mirjani Karatović.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 5. 10. 2011. 09:04
 


Projekti

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009./2010.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

FILM

Učenici 6c razreda su na kreativan i zanimljiv način osmislili svoj domaći uradak.

Zadana tema: kriminal; format:mpeg4; jezik: engleski; utrošeno vrijeme: zabavno!!!

The stolen necklace

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008./2009.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prezentacija o projektima koji su se radili u ovoj šk.god.-prezentacija-eko-2008./09.

Likovna radionica
Potkraj  mjeseca kolovoza 2009. učenici iz dviju čepinskih škola (OŠ Miroslava Krleže i OŠ Vladimir Nazor), roditelji i nastavnici bili su u ovoj šumi na likovnoj radionici. ovdje pogledajte više-izlet

Engleski jezik

Učenici su samostalno radili film. (Na žalost da bi ga stavili na stranicu morali smo mu smanjiti kvalitetu, pa je zbog toga slika malo lošija nego u originalu. Ukoliko ne možete pogledati film skinite si program vlc player - besplatan je, a reproducira gotovo sve formate filmova)-film-Yeahhh

Biologija

-7. razredi su bili u posjeti veterinarskoj stanici u Čepinu sa svojom nastavnicom Monikom Pavić, gdje su pogledali kako se pregledava meso na trihinelu s obzirom da je vrijeme kolinja.

 

 

 

 

-7.razredi su išli u posjet konjičkom klubu u Osijeku.

 

 

Biologija i Informatika

učenici 7. razreda odradili su projekt Virusi -prezentacija

Priroda

-5. razredi su obilježili Dan zaštite životinja na školskom igralištu, gdje su doveli svoje kućne ljubimce.

Povijest

-Povjesničari (Antea Marošević, Ivona Zadro, Marija Šmit) su radili prezentaciju na temu Kada će Čepin postati grad. Poslali su svoj rad u emisiju HTV-a Veliki odmor.

8.r u Vukovaru (povijest, zemljopis, hrvatski, likovni...)

8.r razredi su sa svojim razrednicima, te nastavnicima nekih predmeta posjetili Vukovar. Više slika pogledajte u foto-galeriji.

 

 

Informatika

-8.razredi počinju raditi na svom godišnjaku. On će sadržavati nekoliko dijelova napravljenih kao film od slika: od 1. do 8. razreda, pojedinačno predstavljanje, ekskurzije, oproštajne, Valentinova i sl. i zadnji dan. Filmove ćete moći pogledati pod Informatika-->Godišnjaci.

4.b razred

4.b razred je sa svojom učiteljicom Renatom Viviorom-Rous obišao Čepin i zabilježio sve najbitnije ustanove. pogledajte što su zabilježili na dnu stranica u pdf dokumentu Povijest Čepina 4.b.
 


Eko škola

Školski koordinator/ica:

Monika Pavić,

Maja Jurić-Babaja,

Renata Viviora-Rous

Godina prvog stjecanja statusa:

2004.

Trenutni status:

Zlatni status


e-Dnevnik


Sviđa ti se?


 

Vrijeme u Čepinu

Knjižnica

Katalog knjiga


Portal za škole


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • Glas Slavonije
 • Dnevnik.hr
 • RTL
 • HRT
 • Index.hr
 • 24 sata

Zanimljivi linkovi


Hlapićev portal


Sportske igre mladih


e-knjižnica


Popularni časopisi

preskoči na navigaciju