Datum objave: 5. rujna 2024.
Kategorija: Naslovnica

Održan prvi sastanak sudionika Erasmus+ projekta “Trash to Treasure”

U Osnovnoj školi Vladimir Nazor Čepin danas je održan prvi sastanak sudionika Erasmus+ projekta “Trash to Treasure”. Cilj ovog projekta, koji je službeno započeo 1. rujna 2024. godine i trajat će do 1. studenog 2025. godine, je unaprijediti upravljanje otpadom i recikliranjem unutar škole te stvoriti održiviji školski okoliš.

Na sastanku su sudionici razmotrili planove za nadolazeće aktivnosti, a posebno su se pripremali za mobilnosti koje će uključivati putovanja u nekoliko europskih zemalja, među kojima su Španjolska, Nizozemska i Irska. Ova putovanja bit će prilika za stjecanje novih znanja i iskustava u području ekološkog obrazovanja, koja će potom primijeniti unutar škole.

Učitelji i stručni suradnici utvrdili su svoje dužnosti i obaveze u projektu te su dogovorili daljnje korake kako bi uspješno implementirali ekološki odgoj u nastavu. U sklopu projekta, posebna pažnja bit će posvećena suradnji s lokalnom zajednicom, s ciljem podizanja svijesti o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Provedbom ovog projekta, OŠ Vladimir Nazor Čepin teži postati suvremena Eko škola. Kroz integraciju ekoloških tema u obrazovni proces, učitelji će učenicima i roditeljima prenijeti stečeno znanje i iskustvo, čime će doprinijeti osvještavanju važnosti brige o okolišu.

 

Ingrid Mak Propadalo

Pročitajte još

Obavijest liječnice za oslobođenje od TZK

Poštovani roditelji, ukoliko Vašem djetetu treba djelomično ili potpuno oslobođenje od nastave tjelesno- zdravstvene kulture u ovoj školskoj godini 2024./2025. , molim da me isto zatražite putem našeg e-maila: zz-skolska-medicina-04-os@zzjzosijek.hr U dopisu mi je...

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/ Skip to content