preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti
Školska pošta

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 8. 2011.

Ukupno: 892458
Tražilica


Stručni skupovi

Dislajkaj mržnju

NE govoru mržnje na Internetu!

Red Button

 

Draga djeco, roditelji, učitelji, građani…

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

edu.hr portal

Sloboda odgoja

Hrabri telefon

Vijesti iz PŠ Briješće

PROJEKT: Prenamjeni i promjenu pokreni

Mali eko učenici 2.r.PŠ Briješće,  od odbačenih materijala i otpada, napravili su korisne predmete. Tako je otpad postao svakodnevni predmet u našem razredu.

Jeste li znali ....?!

  • ...da kutija Spužva Bob Otpadni  može postati odlagalište papira i plastike u dječjoj sobi?
  • ... da limenke dječje hrane mogu postati  šarena razredna  gusjenica  Nije moje ! ... koja skuplja kistove, olovke, bojice, gumice u razredu koje nisu ničije  smiley ?
  • ...da konzerva graha može biti  ukrasna  Posuda za cvijeće?
  • ...da se od odbačenih štapića sladoleda može napraviti Štapićasti avion koji se kreće guranje?
  • ...da od kartona i kartonskih kutija za jaja možeš napraviti Lepezasti okvir za slike?
  • ...da  je potrebno malo kutije, alu folije i plastike kako bi napravili  Robi Karto Frenda  koji je uz vas i sluša kako odgovarate tablicu množenja?
  • ...da se uz mali elektromotor, kutiju i plastiku, može napraviti  Robo  crtač  Rolu 9 kao pomoć u likovnom ?!
  • ...da od plastične boce Coca-Cole možeš napraviti  Kasicu  Plasticu  i skupljati novce za školsku ekskurziju?  
  • ... da uplašiti mamu možete Robo pucačem  Žestokim, ali što će poslije biti to nitko ne zna ?!
  • ... da se štedjeti  može u Štedljivom autu?!

Ako niste znali, pogledajte naše male eko znanstvenike na djelu!

 


Robi Karto Frend  

Jako volim prijatelje i društvo.  Poslije škole jako mi fale. Zato sam došao na ideju napraviti prijatelja robota. Složio sam i polijepio kutije oblika robota.  Obložio sam ga u aluminijsku foliju i polijepio plastične dijelove po tijelu i glavi. U kući me sluša dok ponavljam množenje i ne prigovara. To je pravi prijatelj!  :)) Rukama maše ili mi ju pruža kada idemo u šetnju. Slikao sam ga bez koturaljki . Njih stavljamo na noge kada idemo u šetnju.

Luka Galić, 2.r. PŠ Briješće

Robo  crtač  Rolu 9

Mi smo prijatelji i jako volimo robote i predmete koje pokreću mali elektromotori. Zato smo odlučili napraviti robota. Poslije ovog projekta, roditelji su nam obećali upisati nas na robotiku! Jeee !!! Evo, da počnemo! Uzeli smo kutije i složili tijelo. Ukrasili smo ga plastikom i žicama.  U tijelo smo mu ugradili elektromotor. To je njegovo „srce“ koje ga pokreće . Na nogama i rukama su flomasteri. Kada pokrenemo motor, robot se kreće i povlači nogama crte u boji.

Luka Holec i Roko Bilić, 2.r. PŠ Briješće

Spužva Bob Otpadni

Kartonske kutije različitih veličina  spojila sam  i zalijepila trakom . Zatim sam sve oblijepila žutim papirom. Nacrtala sam lice i tijelo Spužva Boba. Na glavi sam izrezala dva otvora: za papir i plastiku. Sada moj Spužva Bob Otpadni stoji pokraj moga pisaćeg stola i skuplja otpad.

Tena Grabar, 2.r. PŠ Briješće

šarena razredna  gusjenica  Nije moje

Na ideju smo došli jer se na policama u našem ormaru skupljala hrpa ničijih olovaka, flomastera, boja i gumica. Uzeli smo konzerve dječje hrane. Oprali smo ih, odstranili papir i obrisali. Sprejem u boji obojili smo ih. Stavili smo ih na tvrđi papir i spojili vrućim ljepilom. Ukrasili smo ih. Sada u našoj učionici, u svakoj obojanoj kutiji uredno stoje stvari - Nije moje!

Marija Bratić i Ivan Ferenc, 2.r. PŠ Briješće

Lepezasti okvir za slike

Moja je ideja bila napraviti  okvir za slike prijateljima iz razreda. Ima nas 24, pa sam za probu, napravio za sebe i sestru. Ako bude dobro ispalo, pravit ću i za razred.  Uzeo sam karton, izrezao, polijepio i napravio okvir. Ugledao sam kartonske kutije za jaja koje je mama ostavila na plavoj kanti. Uzeo sam ih i izrezao cvjetiće. Zalijepio sam ih na okvir. Nisam htio bojati jer želim da sve izgleda prirodno.

Ilija Josipović, 2.r.PŠ Briješće

Štapićasti avion

Došli su topliji dana pa smo moja sestra, brat i ja navalili na sladolede na< štapiću. Skupilo se dosta štapića. Nisam ih htio baciti, već napraviti igračku. Pronašao sam ideju i napravio avion. Lijepio sam, bojio, ukrašavao i pisao, „ugradio kotače“.... i moje je avion spreman za letenje u dječju maštu. Tko kaže da samo skupe igračke mogu cool?!

Ivan Crljić, 2.r. PŠ Briješće

Posuda za cvijeće

Htio sam iznenaditi mamu i pokloniti joj cvijet. Kasica mi je prazna- novce sam potrošio na sličice. Pokraj kante za smeće ugledao sam posudu graha. Oprao sam je, obojio zelenom temperom i nacrtao oči i usta. Stavio sam malo zemlje i posadio bakin cvijet sreća ... jer je moja mama moja najveća SREĆA!

Mihael  Kraštek, 2.r. PŠ Briješće

Kasica Plastica

Bocu Coca –Cole sam oprala i odstranila etiketu. Izrezala po sredini na 2 dijela i spojila ih vrućim ljepilom. Uzela sam sprej i obojila ju u crvenu boju. Na glavu sam stavila uši od plastičnih žlica; njuška, noge i oči su čepovi. U sredini sam izrezala rupu za novac.

Ana Crnković, 2.r.PŠ Briješće

Robo pucač Žestoki

Razmišljao sam što bih mogao napraviti. Imama puno plastičnih pušaka ( kad sam bio mali) koje mi više ne trebaju. Pronašao sam jednu koja puca rafalno. Rastavio sam je ... I ideja je sinula!  Napravit ću od kutije robota i ugraditi  mali mehanizam puške koji se okreće i proizvodi zvuk pucanja. To sam stavio na donji dio robota. Ukrasio sam ga i zapucao!

Marin Dumančić, 2.r. Briješće

Štedljivi auto

Moj  je tata zaslužan za  ideju. On radi u banci i stalno priča o kreditima i štednji. Brzo ćemo na more pa je vrijeme za štednju. Ja obožavam aute i razmišljao sam kako spojiti auto i štednju. I ideja je sinula! Od kartona sam napravio auto, polijepio papirom, stavio plastične čepove kao kotače za kretanje. Na gornjem dijelu auta stavio sam krovni prtljažnik u koje stavljam novce. Ispod njega i auta postoji tajni prolaz kroz koji novac upada u auto i nitko ga ne vidi. Samo ja znam izvaditi novce.

Fabijan Ret, 2.r. PŠ BriješćePošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirela Rudec   datum: 18. 6. 2020.

 


Eko škola

Školski koordinator/ica:

Monika Pavić,

Maja Jurić-Babaja,

Renata Viviora-Rous

Godina prvog stjecanja statusa:

2004.

Trenutni status:

Zlatni status


e-Dnevnik


Sviđa ti se?


 

Vrijeme u Čepinu

Knjižnica

Katalog knjiga


Portal za škole


Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • Glas Slavonije
 • Dnevnik.hr
 • RTL
 • HRT
 • Index.hr
 • 24 sata

Zanimljivi linkovi


Hlapićev portal


Sportske igre mladih


e-knjižnica


Popularni časopisi

preskoči na navigaciju