preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti
Školska pošta

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 8. 2011.

Ukupno: 892461
Tražilica


Stručni skupovi

Dislajkaj mržnju

NE govoru mržnje na Internetu!

Red Button

 

Draga djeco, roditelji, učitelji, građani…

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

edu.hr portal

Sloboda odgoja

Hrabri telefon

Vijesti iz PŠ Briješće

Još jedna svježa školska godina s Kauflandom!

Još od 2017. godine kroz projekt „Kaufland škola voća i povrća“ Kaufland djeci u osnovnim školama svaki tjedan od početka do kraja školske godine donira svježe voće i povrće.

 

 

Već četvrtu godinu zaredom s ponosom provodimo projekt „Kaufland škola ViP“ s kojim djeci u osnovnim školama želimo pomoći da steknu zdrave navike, i to ne samo govoreći o voću i povrću, već stavljajući im zdrave proizvode direktno na stol, i to svakog tjedna, kroz cijelu godinu.

Kroz prošlu školsku godinu Kaufland je ostvario suradnju s čak 39 javnih osnovnih škola u Hrvatskoj – po jedna partnerska škola ViP za svaku poslovnicu Kauflanda. Ove godine Kaufland nastavlja donirati prošlogodišnje škole ViP i tako će učenicima osigurati dodatni zdrav obrok u školama.

Kaufland će tijekom školske godine 2020./2021. kroz ovaj projekt donirati oko 140 tona svježeg voća i povrća, a do kraja školske godine 2020./2021., svježa donacija školarcima će doseći gotovo 500 tona!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 15. 9. 2020. 13:49

PROJEKT: Prenamjeni i promjenu pokreni

Mali eko učenici 2.r.PŠ Briješće,  od odbačenih materijala i otpada, napravili su korisne predmete. Tako je otpad postao svakodnevni predmet u našem razredu.

Jeste li znali ....?!

  • ...da kutija Spužva Bob Otpadni  može postati odlagalište papira i plastike u dječjoj sobi?
  • ... da limenke dječje hrane mogu postati  šarena razredna  gusjenica  Nije moje ! ... koja skuplja kistove, olovke, bojice, gumice u razredu koje nisu ničije  smiley ?
  • ...da konzerva graha može biti  ukrasna  Posuda za cvijeće?
  • ...da se od odbačenih štapića sladoleda može napraviti Štapićasti avion koji se kreće guranje?
  • ...da od kartona i kartonskih kutija za jaja možeš napraviti Lepezasti okvir za slike?
  • ...da  je potrebno malo kutije, alu folije i plastike kako bi napravili  Robi Karto Frenda  koji je uz vas i sluša kako odgovarate tablicu množenja?
  • ...da se uz mali elektromotor, kutiju i plastiku, može napraviti  Robo  crtač  Rolu 9 kao pomoć u likovnom ?!
  • ...da od plastične boce Coca-Cole možeš napraviti  Kasicu  Plasticu  i skupljati novce za školsku ekskurziju?  
  • ... da uplašiti mamu možete Robo pucačem  Žestokim, ali što će poslije biti to nitko ne zna ?!
  • ... da se štedjeti  može u Štedljivom autu?!

Ako niste znali, pogledajte naše male eko znanstvenike na djelu!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirela Rudec  datum: 18. 6. 2020. 21:02

Život je prilika

Učenici sedmih razreda iako mladi i često neozbiljni o životu i vlastitoj odgovornosti promišljaju vrlo ozbiljno. Na satu vjeronauka su obrađivali kršćansku vjeru u život poslije smrti. Na temu "Život je prilika" naša učenica Marta Stanušić je napisala kako razmišlja o toj vrlo ozbiljnoj temi.

 

"Život je kao igra. Netko ju igra dugo, a netko nažalost kratko. Netko igra pravedno i pošteno, a netko malo vara. Kako god da smo igrali igri dođe kraj. Na kraju igre proglase se pobjednici. Pobjednici su oni koji su vježbali i trudili se da pobjede, sami su zaslužni za svoju pobjedu. Nakon kraja igre za pobjednika dolazi slavlje i veselje, a za gubitnika tuga i razočaranje. Život isto ima svoj kraj, ali i nešto što dolazi poslije njega. Teško je povjerovati ako život nakon smrti nisi vidio vlastitim očima, ali zašto nakon igre života nebi imali slavlje u prisutnosti s Bogom.
 
Muči me pitanje što ako iz ove igre izađem kao gubitnik. Sama odlučujem hoću li biti pobjednica ili gubitnica. Svi mi možemo biti pobjednici ako se potrudimo ne griješiti, raditi dobra djela, pomagati... Lako reći, teško ispuniti, ali nije nemoguće. Osjećaji krivnje, omalovažavnje, mišljenje o sebi da si loš, grozni su osjećaji, ali zašto bi se tako osjećali ako možemo biti sretni, veseli, nasmijani. Imamo samo jedan zemaljski život i zašto ga nebismo proveli najbolje moguće i za nas i za sve ljede jer kako kažu dobro se dobrim vraća. Možda nam se ne vrati u ovom životu, ali u idućem sigurno hoće. Zbog toga trebamo biti odgovorni.
 
Ponekad prođem pored prosjaka, a da nemam novca kod sebe, a ne sjetim se da je tim ljudima možda dovoljna jedna lijepa riječ da bi im se popravio dan. Trebamo pomagati jer možda će nama trebati pomoć, a tko će nam pomoći ako mi nismo nikomu. Zbog takvih stvari treba se promijeniti i odabrati bolji put. Ponekad nije lako, ali kada znaš da te samo tvoja djela vode u novi život u zajedništvu s Bogom puno je lakše. Sami biramo svoj put, izaberimo pravi."

 

Marta Stanušić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 5. 6. 2020. 22:32

Happy April Fool's Day everyone!

Tko kaže da je virtualna nastava naporna i dosadna?

Učenici 5a, 5b i 6a razreda iz Briješća odlučili su nasmijati svoje prijatelje fora vicevima na engleskom jeziku.

Happy April Fool's Day everyone!

 

KLIK NA OPŠIRNIJE !!

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 19. 4. 2020. 15:46

Hrvatski jezik i robotika

Što ima zajedničko Hrvatski jezik s robotikom? Riječ stvaranje. I to kada  nastavom na daljinu pokrene maštu učenika. Učiteljica Marina Dobutović stavlja svoje učenike u poziciju stvaranja, maštom.

Čitanjem književnoga djela u cjelini „Mrvice iz dnevnog boravka“ autorice S.Pilić, i projektnim aktivnostima učenici 5.a i 5.b razreda PŠ Briješće su hrabro zakoračili u „robotiku“ i izradili svoju zamisao književnoga lika Robotka. Njihovi roboti su djelo dječje čitateljske zamisli i umijeća te  zaslužuju malu web izložbu.

Ako još ne govore, sigurno pokreću osmijehe!

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 14. 4. 2020. 00:49

Sretan uskrs!

 

Sretan Uskrs svim ljudima dobre volje na ovoj planeti i šire.

Bože, pomozi nam u ovim teškim vremenima.

Želje su 3.a razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 9. 4. 2020. 15:43

U borbi protiv Corone!

 

Naš način borbe protiv Covida. Podrška stožeru Civilne zaštite.

3.a s ljubavlju!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 8. 4. 2020. 15:36

Svjetski dan svjesnosti o autizmu

 

Učenici 5a, 5b, 6a i po jedna učenica 7a i 8a razreda iz Briješća spremno su prihvatili poziv na sudjelovanje u obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o autizmu te su pustili svoje plave balone u online nebo.

KLIK NA OPŠIRNIJE !!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 2. 4. 2020. 15:52

Međunarodni dan osoba s Downovim sindromom

Da se i u virtualnim učionicama može živjeti solidarnost i zajedništvo pokazuju učenici PŠ Briješće koji su u subotu 21.3. 2020. obilježili Dan različitih čarapa, Međunarodni dan osoba s Downovim sindromom.

Obukli su različite čarape i pokazali kako podržavaju i prihvaćaju druge i drugačije.

Bravo!

Ostale fotke pod opširnije...

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 24. 3. 2020. 15:44

Bolje je hrvatski - Bolje je hrvatski

Mjesec ožujak je mjesec hrvatskoga jezika koji je temelj našeg jezičnoga identiteta. Neizostavna je i glagoljica, temelj hrvatskoga pismenoga identiteta jer je glagoljica prvo pismo kojim su Hrvati prije više od tisuću godina zapisivali riječi materinskoga, hrvatskoga jezika.

Učiteljice Hrvatskoga jezika Jasna Dasović i Marina Dobutović su s učenicima od petog do osmog razreda obilježile Dane hrvatskoga jezika kao svoj predmetni projekt. Istaknule su učenicima važnost davanja prednosti hrvatskomu jeziku ispred anglizama i tuđica koje nameće tehnologija.

Učenici su istraživali povijesni razvoj hrvatskoga jezika i upoznavali glagoljicu; učili o njoj, uredili panoe, pisali i ukrašavali glagoljska slova, čitali tekstove, prevodili, izrađivali ukrasne kartice, ispisali glagoljicom svoja imena na majice,  a na vratima svake učionice pa i zbornice su stajali natpisi na glagoljici. Završetak projekta smo obilježili zajedničkom fotografijom i puštanjem balona s glagoljskim slovima ispred naše nove škole.

Svoje uživanje u tom projektu dijelimo s vama.

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 22. 3. 2020. 14:58

Ružičasto je - zato pazi!

Dan ružičastih majica, Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasiljaobilježili smo 26. veljače 2020. u našoj PŠ Biješće.

Dan ružičastih majica najpoznatiji je program prevencije vršnjačkog nasilja u Hrvatskoj u kojem sudjeluje više od dva milijuna sudionika. Bili smo sretni da su i naši učenici dio tog broja.

Ovaj tjedan su plesali za vrijeme velikog odmora, na satu razredne zajednice pisali poruke koje promiču nenasilje , a u srijedu su svi učenici od 1. do 8. razreda odjeveni u ružičaste majice skupa sa svojim učiteljicama i učiteljima u sportskoj dvorani otplesali zajednički ples i na kraju skupnom fotografijom ispisali svojim tijelima riječ STOP i tako poslali poruku koja jasno govori da ne pristaju biti žrtve.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 29. 2. 2020. 12:00

Briješćansko bajkovito maškaranje

Kada ludi dani dođu, zahvate i školu. Ovaj put se naše maškaranje pretvorilo u likove iz bajki. Čarobni štapići ideja njihovih učiteljica i učitelja pretvorili su razredne odjele od 1. do 8. razreda u mnoštvo patuljaka, kolačića, gusara, zlatokosih princeza, crvenkapica, ljepotica i zvijeri, neobičnih istočkanih stvorenja, dama i zlikovaca, trolova, vila i još puno bajkovitih stvorenja.

Učenici su plesali, borili se za mjesto u igri stolaca, pobjeđivali i gubili, a na kraju svi dobili svoje slatkiše za aktivno sudjelovanje.

Ostaje lijepo sjećanje, na fotkama, stoga zavirite u fotogaleriju!!

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 26. 2. 2020. 11:59

Čak su se i računala zaljubila!

 

Igrokazom „Zaljubljeni kompjutor“ obilježili smo Valentinovo u PŠ Briješće. Svi su razredni odjeli uživali u izvedbi Dramske skupine koju vodi učiteljica Marina Dobutović.

 

 

Školsko predvorje je poslužilo kao mala scena, a naši razredni odjeli su izvrsno odglumili gledatelje.

 

Neka se Dan ljubavi produlji na svaki vaš školski dan.

Sretno vam Valentinovo!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 14. 2. 2020. 14:51

eTwinning projekt - Christmas cards and traditions

PŠ Briješće je ove godine odlučila sudjelovati u eTwinning projektu Christmas cards and traditions. Cilj projekta je bila razmjena božićnih čestitki sa drugim zemljama također uključenim u projekt. U ovom projektu su sudjelovali učenici naše škole te učiteljice engleskog jezika i razredne nastave.

Učenici su razmijenili poštom ručno izrađene božićne čestitke u kojima su opisivali hrvatske božićne običaje. Poslije su adresirali omotnice zemljama kao što su Španjolska, Portugal, Italija, Ukrajina, Turska, Francuska i Grčka.

Cilj je bio ne samo razmjena čestitki nego i vježbanje engleskog jezika i upoznavanje običaja zemalja diljem Europe te razvijanje tolerancije prema drukčijem.

Ostale fotke pod opširnije...

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 20. 12. 2019. 15:34

Matematika - zadaci za vježbanje (natjecanje)

ŠKOLSKO/GRADSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

28. siječnja 2019.

Zadaci

Rješenja

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 19. 12. 2019. 13:32

Večer matematike 2019.

12.12.2019. u našoj je školi održana Večer matematike.

Djeca i njihovi roditelji uživali su u zanimljivim i veselim matematičkim radionicama. Učenici 1.i 2.r. igrali su Bingo, rješavali Sudoku i logičke slagalice. Treći i četvrti razred  slagao je  tangrame, igrali igru Pogodi tko? na matematički način, te naučili igrati Jamb. Pobjednici su nagrađeni božićnim poklončićima. 

Učenici od 5. do 8. razreda su također rješavali prigodne zadatke koji su imali natjecateljski duh!

Za to su vrijeme roditelji na radionici rješavali logičku zagonetku Soliteri. Roditelj pobjednik nagrađen je velikom čokoladom 😁.

I što reći nakon dobre zabave, vesele matematike i slatke nagrade nego...vidimo se nagodinu!

Fotke pod opširnije...

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 16. 12. 2019. 15:57

Šibe i bomboni

Danas je u našu školu navratio sveti Nikola, naravno, u društvu s Krampusom.

Prošetao je po učionicama i učenicima od 1. do 8.razreda  podijelio bombone i slatku lizalicu, zna on što djeca vole, a pri tomu je i Krampus dobio svoju lekciju o lijepom ponašanju. Učiteljice i učitelji su, „zlu ne trebalo“ samo radi prevencije, dobili šibe.

Zahvalni, radosni i osvježeni posjetom, učenici su obećali biti još bolji nagodinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 6. 12. 2019. 15:13

Informatika 6. razred - pitanja i zadaci za ponavljanje i vježbanje

Dragi učenici,

ovdje se nalaze pitanja i jedan kviz za ponavljanje. Kviz riješite za vježbu, a odgovore na pitanja napišite u Wordu i spremite u svoju mapu na D disku pod imenom Mreže.

Kviz

Pitanja

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 5. 12. 2019. 20:05

DAN JABUKA U 1.a RAZREDU

Učenici 1. a razreda učiteljice Ivane Tokić Horvat obilježili su 22. listopada Dan jabuka u sklopu eTwinning projekta pod nazivom “Dan jabuka 3“.

Cilj je projekta bio upoznati učenike sa značajem jabuke za naše zdravlje i naglasiti njezinu važnost u zdravoj prehrani. Osim toga, učenici su saznali kakvih sve vrste jabuka postoje i da se one razlikuju prema obliku, boji i okusu.

Taj smo dan obilježili nizom zanimljivih aktivnosti poput kušanja jabuka, čitanjem prigodne slikovnice, izvođenjem igrokaza i pravljenjem kolača i mnogih drugih aktivnosti u kojima smo zajedno uživali.  

Ostale fotke pod opširnije...

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 27. 10. 2019. 16:33
» Arhiva naših vijesti    
 


 


Eko škola

Školski koordinator/ica:

Monika Pavić,

Maja Jurić-Babaja,

Renata Viviora-Rous

Godina prvog stjecanja statusa:

2004.

Trenutni status:

Zlatni status


e-Dnevnik


Sviđa ti se?


 

Vrijeme u Čepinu

Knjižnica

Katalog knjiga


Portal za škole


Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • Glas Slavonije
 • Dnevnik.hr
 • RTL
 • HRT
 • Index.hr
 • 24 sata

Zanimljivi linkovi


Hlapićev portal


Sportske igre mladih


e-knjižnica


Popularni časopisi

preskoči na navigaciju