2020-05-25 16:24:23

Budi uspješan- uči njemački!

Poštovani roditelji!

Pozivamo Vas da Vaše dijete upišete na izbornu nastavu njemačkog jezika. Ovakav izbor omogućava  Vašem djetetu brojne prednosti, neke već danas, a neke u budućnosti.

Naša OŠ Vladimira Nazora u Čepinu je jedna od osam PASCH-škola u Republici Hrvatskoj. PASCH- inicijativa u našoj školi omogućava učenje stranog jezika u poticajnom okruženju u suradnji s Goethe-Institutom i nudi brojne pogodnosti za naše učenike, a neke od njih su polaganje jezičnih certifikata u samoj školi, brojne stipendije, razmjene učenika u višim razredima te mnogi projekti i radionice te učenje njemačkoga jezika po najsuvremenijim metodama poučavanja. Cilj ovakve suradnje je ostvarivanje što većih kompetencija u znanju njemačkog jezika. Škola potiče i podržava ovu incijativu.

Važno je što ranije početi s učenjem njemačkog jezika kako bi Vaše dijete kroz igru razvilo sklonost k jeziku s kojim se ne susreće tako intenzivno u svakodnevnici kao s engleskim jezikom. Naš cilj je da učenici do kraja obveznog obrazovanja steknu jezične vještine u znanju dva strana jezika- razvijanje višejezičnosti.

Njemački je najrasprostranjeniji materinski jezik u Europi.

Najveći dio gospodarske suradnje Hrvatske odvija se s njemačkim govornim područjem.

Njemački je jezik jedan od tri radna jezika Europske unije.

Na njemačkom govornom području nalazi se većina visokih učilišta i znanstveno-istraživačkih institucija u Europi.

Klikom na sliku otvara se prezentacija!

 

 


Osnovna škola Vladimir Nazor Čepin