2020-05-20 23:07:21

Obavijest za roditelje učenika od 1. do 4. razreda

 

OSNOVNA ŠKOLA VLADIMIR NAZOR

                        ČEPIN

 

KLASA: 602-02/20-05-03

URBROJ:2158-33-01-20-79

Čepin, 20.05.2020. godine

 

Poštovani roditelji,

Hrvatski zavod za javno zdravstvo 20. svibnja 2020. godine objavio je nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID–19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koje imaju pomoćnika u nastavi. Upute su dostupne na web stranici škole.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja danas je izdalo „Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave od 25. svibnja 2020.“, koje sadrže naglaske za roditelje:

  • Rad u školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje Uputa HZJZ-a smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće te se omogućuje uključivanje sve djece u škole.
  • Roditelji/skrbnici ne moraju dovoditi djecu u škole, ako ih dovode, ne ulaze u školsku zgradu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu.
  • Sukladno odluci roditelja, učenici u školu dolaze sami, organiziranim prijevozom ili u pratnji roditelja, kao što bi dolazili da nema epidemije.
  • Roditelji se ne okupljaju na ulazu u školsku zgradu.
  • Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu, već se javljaju telefonom ravnatelju škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.
  • Škola ne uzima izjavu od roditelja radi uključivanja djeteta u ustanovu. Roditeljima treba omogućiti naknadno uključivanje djeteta u školu.
  • Roditelj/skrbnik treba se upoznati s Uputama HZJZa u cjelini.
  • Roditelji su značajna karika u krugu povjerenja za učenje, ali i za podršku učeniku u općem razvoju, usvajanju vrijednosti i odgoja u cjelini.

Za organizaciju prostora i nastave potreban nam je podatak o broju učenika koji će dolaziti u školu i broju učenika koji će koristiti uslugu produženog boravka i zato molimo roditelje koji djecu ne žele poslati u školu da nas o tome obavijeste putem mail-a: skola@os-vnazor-cepin.skole.hr  do 22. svibnja 2020. godine 

Oni roditelji koji još uvijek imaju objektivne ili subjektivne razloge zbog kojih djecu ne žele poslati u školu, mogu i naknadno uključiti dijete u nastavne grupe u školi, ali u međuvremenu moraju osigurati uvjete kod kuće za nastavu na daljinu i biti u svakodnevnom kontaktu s učiteljima i stručnim suradnicima u školi.

Nastava u produženom boravku odvijati će se normalno, te isto tako molimo roditelje da nam jave na mail-a škole: skola@os-vnazor-cepin.skole.hr koja djeca će koristiti produženi boravak.

            Napominjem da će se nastava odvijati po redovitom rasporedu utvrđenom na početku nastavne godine sa svim predmetima u cjelovitim razredima, uz prisutnost redovnih učitelja i pridržavanje svih uputa i preporuka HZJZ koji se odnose na dezinfekciju, higijenu i fizičku udaljenost.

           

Molim vas da se upoznate sa izdanim preporukama ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja i sa Uputama HZJZ-a.

Obavijest ravnatelja

Preporuke za organizaciju nastave

Upute škole i vrtići

 

 

 

S poštovanjem,   

Ravnatelj: Ilija Pavić, prof.


Osnovna škola Vladimir Nazor Čepin