2020-03-13 13:07:30

OBAVIJEST MINISTARSTVA ODGOJA I OBRAZOVANJA

Od ponedjeljka na 2 tjedna  nema nastave u svim OŠ i SŠ u Republici Hrvatskoj.

Za sve učenike online nastava počinje u ponedjeljak, 16. ožujka 2020., prema rasporedu i smjenama koje će odrediti MZO i objaviti na mrežnim stranicama.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan u sljedećim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem:

1.r OŠ - 8.00-10.00

2.r OŠ - 10.00-12.30

3.r OŠ - 13.00-16.00

4.r OŠ - 16.00-19.00

Prvi dan emitiranja nastave na daljinu preko HRT 3 pod nazivom Škola na Trećem bit će u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine.

Za učenike predmetne nastave osnovnih škola i učenike srednjih škola svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan. 

Dodatno, Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8 do 14 sati. Nastava će se održavati od tri do pet školskih sati prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama MZO-a, Škole za život i stranicama CARNET-a  i na web stranici škole.

Prisutnost učenika na nastavi prati se uz njihove aktivnosti u „virtualnom razredu”

Ravnatelji također trebaju osigurati prihvat učenika razredne nastave koje roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće. Učenici u školi također trebaju pratiti nastavu na programu HRT 3. Dakle, za njih neće biti organizirana nastava, nego će pratiti obrazovni program na televiziji ili će sudjelovati u nastavi na daljinu uz praćenje učitelja.


Učenici koji koriste uslugu pomoćnika u nastavi mogu je nastaviti koristi u školi ako učenik dolazi u školu ili kod kuće ako učenik ostaje kod kuće. Međutim, u ovome drugom slučaju potrebna je suglasnost roditelja i pomoćnika. Uslugu je moguće koristiti u vremensku opsegu koji je potreban za praćenje nastave na daljinu, a najviše koliko je učenik koristio uslugu pomoćnika u nastavi u školi.

 

VAŽNO!!!!

Učenici predmetne nastave trebaju se što prije prijaviti  sa svojim AAI podacima (podaci za e-dnevnik) u Office365 na poveznici  office365.skole.hr ukoliko do sada nisu jer će se preko tog sustava objavljivati materijali za učenje. Svi linkovi će biti objavljeni u ponedjelajk. za komunikaciju s nastavnicima koristit će se društvena mreža Yammer iz sustava Office365.

 


Osnovna škola Vladimir Nazor Čepin