2019-12-28 23:02:00

Petaši naučili abecedu interneta

Da je odgovorno ponašanje na internetu izuzetno važno, znaju naši petaši jako dobro. Upozorenja dolaze sa svih strana – od roditelja, nastavnika, baka i djedova, medija…Kada, međutim, takvu poruku dobiju gledajući predstavu, u kojoj i sami aktivno sudjeluju, onda je cilj ostvaren.

Vršnjačko vrijeđanje, krađa identiteta, društvene mreže, ovisnost o lajkovima...samo su dio sadržaja predstave „Abeceda interneta“ koju su petaši OŠ Vladimir Nazor, Čepin imali priliku pogledati u srijedu 18.prosinca 2019.godine.

Glumci Ana Vilenica i Tomislav Krstanović (bivši učenik naše škole)   ovu su temu učenicima odlučili predstaviti kroz niz scena koje prikazuju tipične zamke internetskih sadržaja, dopuštajući pri tom učenicima sukreiranje sadržaja iskazivanjem svojih komentara i iskustava o pojedinim situacijama. Budući da je predstava zamišljena kao dio sadržaja nastave Sata razrednika, učenicima je omogućeno i sudjelovanje u panel-raspravi, što se pokazalo izvrsnim jer je učenike potaknulo na dijeljenje zajedničkih i sličnih internetskih problema.

Svi su predstavljeni sadržaji izvrsna motivacija za nastavak promišljanja o ovoj problematici i poticaj učenicima u razvijanju odgovornosti koja im je u ovom digitalnom dobu svakako dobrodošla.

više slika pod opširnije....

 


Osnovna škola Vladimir Nazor Čepin