preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti
Školska pošta

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 8. 2011.

Ukupno: 807412
Tražilica


Stručni skupovi

Dislajkaj mržnju

NE govoru mržnje na Internetu!

Red Button

 

Draga djeco, roditelji, učitelji, građani…

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

edu.hr portal

Sloboda odgoja

Hrabri telefon

Poduzetništvo u školi

Možemo i mi!

Dragi učenici i roditelji,

do petka, 15. prosinca, održat ćemo još jednu humanitarnu akciju. Kao i do sada, prikupljat ćemo stvari koje su potrebne u svakodnevnom životu jedne obitelji, poput sredstava za higijenu, školskog pribora i nekvarljive hrane – riže, brašna, šećera, konzervi, ulja itd. Sve što želite nekome darovati možete od sutra donositi u ured psihologinje ili pedagoginje. U dosadašnjim smo akcijama pokazali kako uz dobru volju možemo učiniti puno dobroga, a Advent je vrijeme kada o tome valja još više promišljati. 

Kao i svake godine, pozivamo vas da psihologinji ili pedagoginji prijavite ljude iz svoje okoline za koje znate da im je potrebna pomoć jer prikupljene svari darujemo samo onima koje ste vi predložili.

I nemojte zaboraviti, pomažući onima koji našu pomoć trebaju obogaćujemo sami sebe!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Šaravanja  datum: 4. 12. 2017. 09:52

Bravo za 8c! (Možemo i mi)

U sklopu višegodišnjeg projekta Možemo i mi, kojim svoje učenike podučavamo poduzetničkim i socijalnim vještinama, često se u holu škole održavaju prodaje ukusnih zalogaja - suhih kolačića, palačinki, muffina i sličnoga. Najaktivni su ove godine učenici 8c razreda, a njihov angažman na korist je i veselje cijeloj školi.

Više pod opšrnije :)

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Šaravanja  datum: 7. 3. 2016. 11:51

Možemo i mi

Naša škola već nekoliko godina potiče svoje učenika da budu poduzetni i sami preuzmu inicijativu, organizaciju i izvedbu raznih akcija. Tim akcijama djeca ostvaruju svoje ciljeve prije svega u svojoj neposrednoj blizini, ali i šire. Uspijevaju prikupiti sredstva za razredne izlete, pomoći svojim prijateljima kada je potrebno, opskrbiti socijalno ugrožene sugrađane te materijalno pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti. Pored organizacije edukativnih sadržaja iz područja poduzetništva, nastavnici ih podržavaju i u izvedbi socijalno usmjerenih inicijativa. Tako je već tradicionalno postalo predblagdansko sakupljanje svakodnevnih potrepština obiteljima i samcima koje su naši učenici primijetili u svojoj blizini i odlučili darivati. Tijekom jednoga tjedna u školu se donose hrana te higijenske i ostale potrepštine, a na kraju tjedna učenici sve prikupljeno raspoređuju u pakete namijenjene određenom kućanstvu. Pri tom se vodi računa o broju osoba u kućanstvu, njihovoj dobi ili nekim specifičnim potrebama. Pripremljene pakete djeca uz pomoć učitelja odnose na planirane adrese i tako dva puta godišnje, prije Uskrsa i prije Božića, zaključuju svoje blagdanske akcije. No, pravi, najvrjedniji zaključci nastaju kada je sve gotovo. Njih je vrlo teško podučiti u učionici i u toplini i sigurnosti vlastitoga doma. Oni se uče tamo gdje postoji potreba i gdje jedno dijete svojim angažmanom može potaknuti cijelu školu na pomoć.

Broj kućanstava koja djeca prijavljuju raste iz godine u godinu, ali raste i količina prikupljenih stvari. Naše je dobre namjere, ali i odgojnu i obrazovnu vrijednost našeg projekta ovoga Božić a prepoznao i Šahovski klub Čepin te nam se odlučio pridružiti materijalnom donacijom. Zajedno možemo još više!

Adventsko doba je i vrijeme za dobra djela. Možda netko od vas treba pomoć ili ju treba netko iz susjedstva. Razmislite i školskoj psihologinji ili pedagoginji imenom, prezimenom i adresom prijavite osobe kojima je potrebna pomoć kako biste im uljepšali ovaj Božić.

Do petka, 18. prosinca, održat ćemo još jednu humanitarnu akciju. Kao i do sada, prikupljat ćemo stvari koje su potrebne u svakodnevnom životu jedne obitelji, poput sredstava za higijenu, školskog pribora i nekvarljive hrane – riža, brašno, šećer, konzerve, ulje itd. U dosadašnjim smo akcijama pokazali kako uz dobru volju možemo učiniti puno dobroga, a Advent je vrijeme kada o tome valja još više promišljati. Ove će nam se godine u darivanju pridružiti Šahovski klub Čepin. Djeco, vi možete puno toga, a zajedno možemo još više!

Ravnatelj: Ilija Pavić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 14. 12. 2015. 12:49

Okusi tradicije, okusi zdravlja

 Jučer su, 25. 9., održani 15. Čepinski Suncokreti. Naši su se nastavnici, učenici i roditelji i ove godine potrudili predstaviti svoju školu u najboljem svjetlu. Program su pod paskom nastavnice Višnje Dorušak Šeper vodili učenici 8a razreda - Ena Osonjački i Matej Romić, a u programu su sudjelovali školski zbor kojeg vodi nastavnica Željka Grgošević te školske dramske, literarne i plesne skupine. Izvedbu zbora na klavijaturama pratio je naš bivši učenik Josip Blažević. Posebno je lijepo kada nas sa širokim osmijehom na licu posjete naši bivši učenici, a mi ih s istim osmijehom dočekamo i pozdravimo najčešće po prvi puta u ulozi drukčijoj od one koju smo ranije godinama imali u razredu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Šaravanja  datum: 26. 9. 2015. 11:23

Obavijest za učenike - KORIZMA

Korizma je i vrijeme za neko dobro djelo. Možda netko od vas treba pomoć ili ju treba netko iz susjedstva. Razmislite i školskoj psihologinji ili pedagoginji imenom, prezimenom i adresom prijavite osobe kojima je potrebna pomoć kako biste im uljepšali Uskrs.

Do četvrtka, 3. travnja, održat će se u našoj školi još jedna humanitarna akcija. Prikupljat ćemo stvari koje su potrebne u svakodnevnom životu jedne obitelji, poput sredstava za higijenu, školskog pribora i nekvarljive hrane – riža, brašno, šećer, konzerve, ulje itd. U dosadašnjim smo akcijama pokazali kako zajedno uz dobru volju možemo učiniti puno dobroga, a korizma je vrijeme kada o tome valja još više promišljati.

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 31. 3. 2014. 11:15

Solidarnost s Bosnom i Hercegovinom

Već se tradicionalno u Crkvi u Hrvatskoj treće korizmene nedjelje obilježava “Dan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini”. I naša je župa, župa Svetoga Duha u Čepinu milostinju prikupljenu tijekom obje mise namijenila Caritasu Bosne i Hercegovine.

Ove su se godine ponovno udružile naša škola i Misijska skupina naše župe u nastojanju da se pomogne potrebitima te da se kod djece i župljana razvija osjećaj razumijevanja, ljubavi i bliskosti. Učenici 1. razreda sa svojom su učiteljicom Renatom Rous Viviora izrađivali prigodne ukrase i pripremili poruke mira i ljubavi za svoje župljane. Svoje su uratke ponudili na prodaju nakon današnjih misa namjenjujući sav prihod bosanskohercegovačkome Caritasu.

Ponosni na već uhodanu uspješnu suradnju veselimo se svim budućim akcijama i njihovim dobrobitima koje imaju određenu materijalnu i neprocjenjivu duhovnu vrijednost.

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Šaravanja  datum: 27. 3. 2014. 19:36

Javni nastup i prezentacijske vještine Vijest ima dokument u privitku

Danas je u našoj školi održano još jedno predavanje učenicima kojemu je cilj približiti im svijet poduzetništva i potaknuti ih na razvijanje i njegovanje poduzetničkih vještina. Da te vještine nisu korisne samo u svijetu odraslih učenike je osmih razreda danas uvjerio Darko Balaš, predavač iz tvrtke EURHO Consulting koja se bavi obukom o managementu i poslovnim savjetovanjem. Mr. oec. Darko Balaš viši je predavač na seminarima o poslovnim vještinama i bogatoga je radnog iskustva u području informacijskih sustava te obrazovanja odraslih o managementu, marketingu, komunikacijama, poslovnoj organizaciji i bontonu itd. Od danas svome iskustvu može pridodati i predavanje učenicima osnovnoškolske dobi. smiley

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Šaravanja  datum: 27. 1. 2014. 18:47

Božić dolazi...

Započele su pripreme za prvi Božićni sajam u Čepinu. Sajam će se održati 13. prosinca od 14h do 21h, a sudjelovat će čepinske udruge i osnovne škole. Naša će škola programu pridonijeti glazbenim točkama i organizacijom štanda s Božićnim ukrasima. U izradi ukrasa sudjeluju školska zadruga, učenici, nastavnici i asistenti. Zaradu smo odlučili darivati u humanitarne svrhe te tako nastaviti njegovati plemenitne vrijednosti i razvijati duh socijalnoga poduzetništva. Nastavnica Suzana Tolić i asistentica u nastavi Vesna Delaš pripremile su i ukrase za školski hol, a domar Josip Borbaš spretno ih je postavio. :) Fotografije s radionice pogledajte u galeriji fotografija.

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Šaravanja  datum: 28. 11. 2013. 19:30

PODUZETNIČKI DAN -predmetna nastava

U četvrtak 3.10.2013. (sutra) u holu škole osmi razredi će prodavati orašaste plodove u raznim oblicima – očišćene lješnjake i orahe pakovane po pola kile (cijena je 22 kn), razne kolače s orasima, pržene bademe, palačinke s orasima.

Prodaja će biti pod velikim odmorom, a cijene vrlo povoljne za ove ukusne plodove i slastice.

DOĐITE, KUPITE, UŽIVAJTE!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 2. 10. 2013. 18:49

PODUZETNIČKI DAN- razredna nastava

U petak, 4. listopada 2013.g. održat će se poduzetnički dan učenika nižih razreda naše škole. Prigodnom prodajom različitih pekarskih proizvoda, kolača i ostalog u holu škole obilježit ćemo Dane kruha, zahvalnosti za plodove zemlje. Prodaja će se održati pod velikim odmorima u prijepodnevnoj i poslijepodnevnoj smjeni stoga Vas pozivamo da nas posjetite.

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 2. 10. 2013. 11:56

PODUZETNIČKI TJEDAN

Započeli su naši poduzetnički dani. Prema dogovoru, ove godine učeničko poduzetništvo se oslanja na proizvode od voća i povrća, s naglaskom na šljivama, jabikama, bundevama i orašastim plodovima. 

Učenici plasiraju vlastite proizvode od voća i povrća na našem mini- školskom tržištu te od dijela prihoda organiziraju daljnje poduzetničke akcije, dok dio troše unutar razredne zajednice, prema vlastitim željama. U ponedjeljak su nositelji poduzetništva bili petaši sa svojim proizvodima od šljiva, dok su u utorak to bili šestaši sa proizvodima od jabuka. Prva dva dana su prošla u zabavi, slatko i isplativo. Vjerujem da smo, zahvaljujući učenicima, roditeljima i učiteljima  svi malo dopunili svoje  smočnice.

Fotke možete pogledati u fotogaleriji...

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 1. 10. 2013. 11:52

Zadnji dan nastave - humanitarno

Hvala svim učenicima i djelatnicima naše škole koji su se odazvali akciji prikupljanja namirnica za potrebite. Nešto smo prikupljenoga namijenili čepinskim obiteljima, a ostatak prepustili skupini Osječani Humanitarci da ih doniraju kome su potrebne.

 

   

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Šaravanja  datum: 14. 6. 2013. 22:19

Humanitarci

Sutra, u petak 14. lipnja, održat će se u našoj školi još jedna humanitarna akcija. Ovaj ćemo put prikupljati stvari koje su potrebne u svakodnevnom životu jedne obitelji, poput sredstava za higijenu i nekvarljive hrane – riža, brašno, šećer, konzerve, ulje itd. Ova je akcija produžetak inicijative skupine volontera Osječani Humanitarci koji su već pomagali nekim čepinskim obiteljima, ne novcem, nego svakodnevnim potrepštinama. Prikupljene stvari preuzet će volonteri i odnijet će obiteljima ili samcima, porazgovarati s njima i pokazati kako čovjek čovjeku može biti prijatelj.

Nadalje, ako znate za obitelji ili samce koji žive u teškim materijalnim uvjetima, razmislite do sutra i prijavite ih imenom, prezimenom i adresom školskoj psihologinji ili pedagoginji. Vjerujemo da i mi možemo nešto poduzeti da naša bliža okolina bude toplija i odiše čovjekoljubljem. 

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Šaravanja  datum: 13. 6. 2013. 12:31

Kakav poduzetnik treba biti Vijest ima dokument u privitku

Danas je u našoj školi o poduzetništvu govorila gospođa Marija Konjik. Gđa Konjik, osim što je vrlo zanimljiva predavačica, izvrstan je primjer kako poduzetna osoba može biti uspješna i zadovoljna. Ona je vlasnica poduzeća Konjik d.o.o. već 19 godina i ima 12 zaposlenih osoba, voli svoj posao i redovito stječe nova znanja i zvanja. Diplomirala je računovodstvo i financije, ovlašteni je interni revizor, ovlaštena računovotkinja i predavačica.

Učenici su i sami mogli zaključiti kako su neke od osobina dobroga poduzetnika organiziranost, maštovitost, odgovornost prema sebi i drugima te hrabrost i samopouzdanje. Lako su i spretno prepoznali primjere iz predavanja i povezali ih sa stanjem u društvu u kojemu živimo. 

Posebno je zanimljiv bio dio u kojemu su djeca postavljala pitanja. Neka od pitanja bila su:

  • kako se netko odluči postati poduzetnik,
  • kako izgleda radni dan jednog poduzetnika,
  • kako je kriza pogodila poduzetnike,
  • ima li poduzetništvo veze s politikom,
  • što znači d.o.o.,
  • bi li se stanje u državi promijenilo kada bi svi poduzetnici (mali i veliki) redovito podmirivali svoje obveze prema državi i prema svojim zaposlenicima.

Po pitanjima se može zaključiti koliko je ova tema našim učenicima bila zanimljiva i kako se neovisno o godinama može zrelo razmišljati i zaključivati o svijetu oko sebe. 

Zahvaljujući stručnosti, bogatom iskustvu i dobroj volji današnje predavačice te zainteresiranosti naših učenika, vjerujemo kako će ovakvih predavanja biti još.

U privitku je slikokaz s predavanja. Fotografije pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Šaravanja  datum: 6. 6. 2013. 22:09

Predavanje o poduzetništvu

U četvrtak, 6. lipnja 2013. god. poduzetnica Marija Konjik održat će u Maloj Sali predavanje o poduzetništvu. Učenici četvrtih, petih, šestih i sedmih razreda trebaju izabrati među učenicima tri predstavnika koji će prisustvovati predavanju te prenijeti svom razredu ono što su na predavanju naučili. Riječ će biti o konkretnim savjetima i razradi ideja o tome kako naš sljedeći poduzetnički dan učiniti što uspješnijim, kako ga pripremiti, kako prezentirati proizvod i slično. 

Ovo predavanje će biti vrlo korisno, ne samo za učeničko poduzetništvo u našoj školi, već i za svakog učenika i razvoj njegovog poduzetničkog duha.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 4. 6. 2013. 10:35

Dan socijalnog poduzetništva

U četvrtak, 23.svibnja,  organiziran je u holu naše škole Dan socijalnog poduzetništva. Učenici svih razreda su prodavali razne stvari i prehrambene proizvode. Sakupljena sredstva će biti donirana obiteljima naših učenika koji se nalaze u teškim socio-ekonomskim situacijama. Zahvaljujemo učenicima, roditeljima i učiteljima na velikom odazivu akciji, što sudjelovanjem, što kupnjom, učinili smo jedno dobro djelo, a to je ono što nas sve čini sretnima!

još slika pod opširnije..

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 24. 5. 2013. 17:36

1. sajam ideja- Ernestinovo

Učenici 7. razreda naše škole sudjelovali su 15. ožujka u OŠ Ernestinovo na 1. sajmu ideja, koji je organiziran u sklopu kampanje "Za manje otpada". Kampanja i sajam su projekt eko-škola.

Cilj ovog sajma je bio kako upotrijebiti otpad izradom uporabnih ili ukrasnih predmeta.

 Učenici su marljivo radili i izradili košare od čepova, jaja, piliće te ostale prigodne predmete za Uskrs.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 18. 3. 2013. 11:58

Vikend u Avenue Mallu

Ne zaboravite doći u Avenue Mall u petak i subotu poslijepodne, tamo vas čekaju učenici i nastavnici obiju škola od 14h do 20h! Izložit ćemo svoje radove, a vi si možete izabrati što vam se svidi te priložiti svoj dobrovoljni prilog za udrugu Jak kao Jakov. Dobrodošli! :-)

        

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Šaravanja  datum: 13. 3. 2013. 10:28

Radionica za udrugu Jak kao Jakov

Korizmeno vrijeme ove godine Čepin je obilježio zajedničkom humanitarnom akcijom dviju osnovnih škola, OŠ Vladimir Nazor i OŠ Miroslava Krleže, i misijske zajednice Župe Svetoga Duha. Ravnatelji, nastavnici, bivši učenici, roditelji i učenici udružili su se kako bi pridonijeli akciji „Uskrs u srcu“ udruge Jak kao Jakov. U Hrvatskom domu u subotu, 9. ožujka, skupilo se oko 180 djece i dvasedetak odraslih i izrađivali su se uporabni i ukrasni predmeti za Uskrs. Radionica je trajala od 9h do 12h i izradilo se puno lijepih, kvalitetnih radova – košarice, pisanice, čestitke, vjenčići i razni drugi ukrasi. Sudionici su svoj rad započeli molitvom za bolesnu djecu i zajednički duhovni boljitak koju je za ovu priliku napisala Snježana Majdandžić Gladić, a do završetka radionice su uživali u druženju i kreativnom izražavanju. Svoje će radove učenici izložiti na štandovima u Avenue Mallu i ponuditi ih posjetiteljima 15. i 16. ožujka od 14h do 20h. Nadamo se da će naša akcija razveseliti štićenike udruge i da će im prikupljeni novac barem malo pomoći. 


Da bi se akcija uspješno provela bila je potrebna i pomoć izvan škole. Najviše pomoći stiglo je iz naše Općine, tu se za nas zdušno založio Tomislav Kuna, on nam je pomogao osigurati dio materijala, grickalice i sokove za sudionike te nam je bio podrška i pomoć tijekom organizacije. Zahvalni smo i Udruzi oženjenih muškaraca na pomoći oko fizičkih poslova te DVD-u Čepin koji nam je ustupio salu. Avenue Mall nam je pomogao oko organizacije prodaje koja nas čeka sljedećeg vikenda, izradili su nam plakate, naljepnice za proizvode i osigurali osvježenje djeci koja će biti prodavači.

Ova je akcija primjer kako jedna lokalna zajednica može udružiti svoje članove oko dobroga i djelovati ne samo lokalno. Kada koračamo zajedno koraci nam postaju veći :)
 
Fotografije pogledajte u foto-galeriji.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Šaravanja  datum: 10. 3. 2013. 19:44

Uskrs u srcu

Poduzetništvo ne razvijamo samo zato da bismo imali više poslovnoga uspjeha, poduzetni trebamo biti i kako bismo lakše utjecali na svoju neposrednu i širu okolinu.

Naša se škola, u suradnji s OŠ Miroslava Krleže i misijskom zajednicom Župe Svetoga Duha uključila u korizmenu akciju „Uskrs u srcu“. „Uskrs u srcu“ želi pomoći udruzi za djecu i obitelji djece oboljele od malignih bolesti, Jak kao Jakov. Prvi će se dio akcije održati 9. ožujka u općinskoj sali DVD-a u Čepinu, Kralja Zvonimira 105, tu će se raditi kreativne radionice na kojima će se izrađivati uporabni i ukrasni predmeti za Uskrs. Drugi dio je prodajna izložba u Avenue Mallu 15. i 16. ožujka od 14 – 20h.

Pozivamo sve zainteresirane đake obje škole da se uključe u akciju i da zajedno malim koracima mijenjamo svijet na bolje.

Jak kao Jakov

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Šaravanja  datum: 27. 2. 2013. 15:52

Posjet BIOS-u

U četvrtak, 7. veljače, skupina učenika i nastavnika naše škole posjetila je poduzetnički inkubator BIOS u Osijeku.

Bila je to jedna od aktivnosti velikoga školskog projekta kojim se nastoje potaknuti i razviti poduzetnička znanja i vještine kod naših učenika. Pred zgradom BIOS-a dočekale su nas Ivana i Maja, ispričale nam o tome što BIOS jest, što radi, koja mu je svrha u našem društvu i koji planovi.

Naučili smo da se u inkubatorima mogu uzgajati i novi poduzetnici, da je otvaranje novih tvrtki u korist svim članovima jedne zajednice, da postoje ljudi i institucije koji pomažu početnicima te da se marljivim planiranjem i bilježenjem mogu osigurati materijalna sredstva iz različitih fondova.

Ivana i Maja su se pohvalile uspješnim sudjelovanjem u fondovima Europske Unije iz kojih su financirali postojeću zgradu BIOS-a i sada grade novu. Mi smo se pohvalili našim dosadašnjim uspjesima - nabavkom stroja za pečenje gline, stroja za otiskivinja na tkanini te organizacijom Poduzetničkog dana.

Nakon obilaska korisnika inkubatora, "stanara", Ivana nas je pozvala da posviđamo njihovu Facebook stranicu http://www.facebook.com/BIOS.Osijek?fref=ts te da im se javimo kada nam budu potrebna neka određena znanja o tome kako postati i ostati uspješan poduzetnik. 

Fotografije našega izleta pogledajte pod opširnije.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Šaravanja  datum: 12. 2. 2013. 10:02

ZAVRŠEN NATJEČAJ „MOJ ŠKOLSKI LOGO“

Dragi učenici,

4. veljače 2013. godine su završile prijave za natječaj „Moj školski logo“.

Oduševljeni smo brojem i originalnošću vaših radova na kojima ste predstavili ideju loga koji će se nalaziti na proizvodima naše školske zadruge. Vaša dosjetljivost i kreativnost nam je učinila nemogućim izbor najboljeg loga te smo nekolicinu objavili na ovim stranicama, kako biste glasovanjem odlučili o pobjedniku.

Glasovanje traje do 15.2.2013. godine na školskom fejsu! Angažman učenika u stvaranju loga ćemo nagraditi zajedničkim obilaskom „Biosa“ (poduzetnički inkubator), u četvrtak, 7.2.2013.

O tome kako je bilo u obilasku, što smo novo naučili i vidjeli, više nakon obilaska.

Prijedlog 1:

Prijedlog 2:

Prijedlog 3:

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 7. 2. 2013. 08:20

Moj školski logo

Dragi učenici,

naša škola nastavlja poticati vaš poduzetnički duh i vještine. I dalje valja ostati marljiv i kreativan te se uključiti u natječaj "Moj školski logo". "Moj Školski logo" traži jednostavan ali prepoznatljiv i lako pamtljiv logo koji će se nalaziti na proizvodima naše školske zadruge - na majicama, torbama itd. i koji će postati naš školski brand. Logo je znak koji proizvođači koriste kako bi velik broj ljudi lako uočio, prepoznao i zapamtio njihov proizvod. Uspješne primjere možete naći svuda oko sebe, potražiti ih na internetu i pogledati na panou u holu škole. Najuspješniji prijavak bit će nagrađen majicom ili torbom s osmišljenim logom. Važno je da vaš prijedlog ne sliči nekom već postojećem logu, a još važnije da budete razigrani i maštoviti kakvi inače jeste.
Prijave u bilo kojem digitalnom obliku ili napravljene rukom možete poslati na školsku elektroničku adresu informatika.nazor@gmail.com  ili ih predati školskoj pedagoginji ili psihologinji do 4. veljače

U natječaju mogu sudjelovati i učenici i učitelji

Sretno! smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Šaravanja  datum: 23. 1. 2013. 12:36

Natječaj za naslovnicu weba škole

Pozivamo sve učenike naše škole da se uključe u izradu slike za naslovnicu školske web stranice (na mjestu postojeće sa slikom V. Nazora).   

Slika treba biti napravljena na računalu u nekom od programa za crtanje ili za rad sa slikom . Može biti crtež (npr. u programu Bojanje)  ili sastavljena od fotografija (npr. u PhotoScape-u i sl.) ili kombinacija crteža i fotografije.

Slike slati na mail adresu informatika.nazor@gmail.com  do kraja siječnja 2013.

Nakon roka za predaju slike,  izabrati ćemo (nastavnici iz informatike Mislav i  Maja, i nastavnik iz likovnog Zdravko)  nekoliko najboljih i staviti na školski face gdje će svi moći glasati za najbolju. Nakon glasovanja najbolja slika će se nalaziti na naslovnici web stranice škole, a autor/ica će biti nagrađen USB stickom.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 11. 12. 2012. 13:00

Čepinski suncokreti

Prošli vikend  (28.-30.9.2012.) na igralištu naše škole održavali su se 12. Čepinski suncokreti u sklopu kojih se u školi obilježavaju Dani učeničkog poduzetništva i Dani zahvalnosti za plodove zemlje – Dani kruha.

Ovu manifestaciju popratile su i mnogi lokalni mediji:

Čepin Online - petak, subota i nedjelja

Osijek online -  FOTO XII. Čepinski suncokreti

SiB - VIDEO Čepinski suncokreti

Osijek031 - Fotogalerija

Šokački portal - vijesti

Glas Slavonije - vijesti

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 1. 10. 2012. 13:32

Dani kruha

U petak, 28. listopada 2012. godine, obilježavamo Dan učeničkog poduzetništva i Dane zahvalnosti za plodove zemlje – Dane kruha. Taj dan neće biti nastavni, ali će biti radni. Na školskom će igralištu od 16, 30 biti postavljeni prodajni štandovi s učeničkim proizvodima i rukotvorinama, a u sklopu programa koji će započeti u 17 sati obavit će se blagoslov kruha. Razrednici će za svoj razred organizirati blagoslov hrane koju će prinijeti na zajednički stol, a nakon blagoslova zajednički će se blagovati. 

Prigodni program i prodaja učeničkih uradaka (Ponesite svoje novčanike!) odvijat će se na školskom igralištu. Programu će nazočiti svi učenici, a pozivamo i roditelje da nam se pridruže.

PROGRAM

Učenici putnici čekaju autobus na svojim stajalištima u 16, 00 sati, a povratak je u 19,30 sati za Livanu, Briješće i Osijek, a za Čepinske Martince i Čokadince u 19,45 sati. 29. i 30. rujna 2012. smotra je folklora na školskom igralištu.

Učenici 8.razreda 1. listopada 2012. godine, ponedjeljak, cijepit će se protiv ditepolio i potrebno je ponijeti cjepne knjižice. 5. listopada 2012. godine bit će sistematski pregled 5.cd, a neparni razredi mogu doći zatražiti  oslobođenje od tjelesno-zdravstvene kulture u 12 sati. Potrebno je ponijeti zahtjeve (preuzeti kod tajnika), zdravstvene knjižice i sve nalaze koje imaju (ne starije od 6 mjeseci). 12. listopada 2012. sistematski pregled obavit će se za  8.a razred, a tada će parni razredi (2., 4., 6., 8.) imati pregled za oslobođenje od tjelesno-zdravstvene kulture u 12 sati.

 

Ravnatelj: Ilija Pavić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Mislav Katalinić  datum: 26. 9. 2012. 09:04
 


 


Eko škola

Školski koordinator/ica:

Monika Pavić,

Maja Jurić-Babaja,

Renata Viviora-Rous

Godina prvog stjecanja statusa:

2004.

Trenutni status:

Zlatni status


e-Dnevnik


Sviđa ti se?


 

Vrijeme u Čepinu

Knjižnica

Katalog knjiga


Portal za škole


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • Glas Slavonije
 • Dnevnik.hr
 • RTL
 • HRT
 • Index.hr
 • 24 sata

Zanimljivi linkovi


Hlapićev portal


Sportske igre mladih


e-knjižnica


Popularni časopisi

preskoči na navigaciju