preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti
Školska pošta

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 8. 2011.

Ukupno: 938184
Tražilica
Stručni skupovi

Dislajkaj mržnju

NE govoru mržnje na Internetu!

Red Button

 

Draga djeco, roditelji, učitelji, građani…

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

edu.hr portal

Sloboda odgoja

Hrabri telefon

Vijesti

OTVORENJE POUČNE ŠETNICE „SLAVONSKA ŠUMA“

Naša je škola u petak, 28. svibnja, obilježila Dan škole prezentacijom cjelogodišnjeg projekta „Slavonija u mom srcu“. U projektu su sudjelovali svi učenici i učitelji, a 8a razred, s razrednicom Lidijom Šaravanja i učiteljicom biologije i kemije Monikom Pavić toga je dana otvorio poučnu šetnicu u rekreacijskom parku preko puta škole. Svoju su šetnicu od pet postaja nazvali jednostavno „Slavonska šuma“ jer se ona na jednostavan način bavi šumom, drvnim vrstama u okolici Čepina, zaštićenim šumskim područjima te važnošću šume u svijetu rekreacije i umjetnosti. A zašto su odabrali baš šumu? Najljepše zajedničke uspomene tog osmog razreda nastale su upravo u šumi, na izletima u Gorski Kotar, odlasku u adrenalinski park te na paintball natjecanju, sve u doba prije restrikcijskih epidemioloških mjera. Upravo takve mjere, koje su nam svima ograničile kretanje i utjecale na kvalitetu slobodnog vremena, navele su nas da pažljivije promatramo i cijenimo sve lijepo u svojoj neposrednoj blizini. Po ljepotu i zadovoljstvo najlakše je otići u prirodu, shvatili su to i učenici 8a razreda i još su više svoj doživljaj sreće vezali za šumu. Otuda i odabir teme za školski projekt, što je ujedno i tema koju su učenici toga razreda bogatim sadržajima obrađivali na eTwinning projektu pod nazivom „Our Well-being“.


Kako im je osmi razred posljednji na putu osnovnoškolskog obrazovanja, odlučili su kroz ovu temu zajedno ostaviti traga u svojoj lokalnoj zajednici. Znajući da je posao stvaranja poučne šetnice složen i zahtjeva određene vještine i marljivost, ali već svjesni da se vještine razvijaju radom, zasukali su rukave i upustili se u avanturu. Predstavnici razreda svoju su ideju iznijeli načelniku te ga zamolili za dopuštenje da šetnicu postave u park te da im pogone oko realizacije. Saslušavši ih pozorno i s uvažavanjem, on im je ponudio svu pomoć koja im može zatrebati i time im dao priliku da aktivno djeluju na kvalitetu života sredine u kojoj žive.

Specifična tema zahtijevala je i pomoć znalaca. Učenici su uspostavili kontakt s Hrvatskim Šumama, gdje su dobili obilje savjeta, korisnih informacija te materijala. Za dio koji govori o slavonskoj šumi u umjetnosti svoje su fotografije ustupili Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku te Kiparska kolonija u Ernestinovu. Fotografije šuma oko Čepina omogućili su nam izvori iz Općine Čepin, a ostale su fotografije pristigle iz privatnih albuma simpatizera našeg projekta.  

Otvorenje šetnice upriličeno je prigodnim programom koji su pripremili učenici OŠ Vladimir Nazor sa svojim učiteljicama. Autori, učenici 8a razreda, predstavili su svaku od pet postaja: Slavonsku šumu, Čepinske šume, Rekreaciju, Šumu u umjetnosti te Zaštićena područja. Posjetitelje otvorenja među kojima su bili i predstavnici Općine Čepin s načelnikom Draženom Tonkovcem i g. Dalibor Tonc iz Hrvatskih Šuma, mala je šumska vila provela šetnicom i pozvala ih da ponovno dođu.

Postolja za plakate izradila je čepinska tvrtka Schlosser, a plakate Tiskara Holeš. Učenici 8a razreda gradili su sebe kao aktivne i odgovorne članove društva u kojem žive. Izgradili su u sebi još jednu stepenicu odgovornosti, organizacije, poduzetništva, komunikativnosti i samopouzdanja. Nadaju se da će nastaviti graditi svoj mali (i/ili veliki) svijet zajedno s ljudima s kojima ga dijele.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Lidija Šaravanja   datum: 7. 6. 2021.

 


Eko škola

Školski koordinator/ica:

Monika Pavić,

Maja Jurić-Babaja,

Renata Viviora-Rous

Godina prvog stjecanja statusa:

2004.

Trenutni status:

Zlatni status


e-Dnevnik


Sviđa ti se?


 

Vrijeme u Čepinu

Knjižnica

Katalog knjiga


Portal za škole


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • Glas Slavonije
 • Dnevnik.hr
 • RTL
 • HRT
 • Index.hr
 • 24 sata

Zanimljivi linkovi


Hlapićev portal


Sportske igre mladih


e-knjižnica


Popularni časopisi

preskoči na navigaciju